7 erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak

Számos olyan kihívás volt az életemben, amelyekkel szemben bizonyos mértékig eszköztelen voltam, vagy éppen nem voltak megoldóképleteim olyan életterületeken, ahol változtatni szerettem volna – ez erős motivációt jelentett arra, hogy elkezdjem használni az olajokat. Számomra nem opció a kiszolgáltatottság, szerettem volna megszüntetni ezt az állapotot. Kerestem valamit, amitől jobban érzem magam, ami gyorssegély, ami kapaszkodót ad és ami lehetőleg praktikus is, mert se időm, se energiám nem volt elméletekre, meg okoskodásokra.

Praktikus, jól alkalmazható, eredményességet kerestem, ami valódi változást hoz és olyan módon változtathatok általa az életemen, amihez nem kell megerőszakolnom magam az életmódváltás nevében, amitől egyébként is hidegrázásom van. Nem akartam kívül maradni a megoldáson, kompetens akartam maradni az életemben azáltal, hogy a kezembe veszem a dolgok alakulását. 

Visszatekintve többet kaptam, mint amire vágytam, vagy mint amire szükségem volt – így van miből adni másoknak is.

Összegyűjtöttem hát a 7 legerőteljesebb hatását az olajozásomnak az életemre, hogy másokat is inspiráljak arra, hogy merjenek az olajok felé nyitni, hogy egy klasszikussal éljek: ha megoldásokat szeretnétek és nem ígéretet. 

1. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: az energia gazdálkodásom támogatása.

Erőt, lendületet nyertem belőlük a mindennapokhoz.

Nem vagyok egyedül a világon, aki átesett a lestrapált anyuka állapoton, amikor egy kisbaba, vagy totyogó, vagy tipegő mellett konkrétan vannak napok, amikor csak a puszta túlélés a cél. Igen, mondták nekem is, hogy: aludni kell amikor a baba alszik, de azt nem mondták meg, hogy akkor hogyan lesznek tiszták a ruhák, hogyan lesz étel az asztalon, mitől lesz neki megfelelően higiénikus az otthon, vagy egyáltalán mikor lesz alkalmam arra, hogy észrevegyem: vagyok! …és akkor még nem beszéltünk arról, hogy energia kell ahhoz, hogy anyai minőségünkön kívüli aspektusainkhoz is hozzáférjünk.

Bár már nem kicsi a fiunk, hiszen idén már oviba jár, de a feladat így sem kevesebb és a több dimenziós létezés néha önduplázást kíván. Anya, társ, önmagam és hivatását imádó nő vagyok és arra van igényem, hogy mindezekben megfeleljek a magam számára állított elvárásaimnak. KELL AZ ENERGIA! 

Elkezdtem először tüzet oltani és a megfelelő olajokkal és olaj alapú készítményekkel emeltem az energiaszintemet, hangulatomat, ami jól működött és pikk-pakk kimozdított az enerváltság állapotából. Amikor ezeket a jó tapasztalatokat megéltem, tudatosan kezdtem gondolkodni arról, hogy hogyan tudnám még ezt fokozni.

Nem volt kérdés, hogy annyira kimerült a szervezetem fizikailag az elmúlt időszakban, hogy fel kell valamivel turbóznom, már csak hálám jeléül is, hogy ilyen mértékben teljesített és helytállt ez a jó kis test, ami életet adott, táplált és megtartott minden pillanatban.

Elkezdtem jobban utána menni, hogy mi van még a kínálatban az olajokon túl és találtam egy étrendkiegészítő szettet, meg egy önállóan alkalmazható étrendkiegészítőt. Előbbi egy komplett program, amit vitaminom, nyomelemek, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak alkotnak, a másik egyetlen kapszula, ami egy energia bomba hírében állt. 

Nekem első körben a kevesebb több elvén haladva az önállóan alkalmazhatóra esett a választásom, mert még nem volt annyi bizalmam, hogy egyből elkezdjek mindenféle bogyókat szedni.

Na ezt azóta két kézzel dobálnám oda szívem szerint minden anyukának, akinek Vekerdy szavaival élve “rágják a csontját és szívják a vérét” – persze ezt mi imádjuk, de azért tudjuk, hogy néha erősen meg vannak feszítve a határaink.

Amikor elkezdtem szedni rövid idő alatt azt éreztem, hogy mintha kisebb lenne a teher, több lenne az energiám és aztán az idő előrehaladtával ez egyre inkább egyértelművé vált. Már nem ájultan hanyatlottam be az ágyba, hanem szépen végig zongoráztam a napokat ráadásul nagyon motiváló volt az is, hogy mivel több energiám volt, sokkal inkább meg tudtam felelni annak az anya,- társ,- nőképnek, amit magamról vizionáltam.

Ezután már tudatosan nyúltam az étrendkiegészítő program után, ami pedig maga volt a varázs, mert pillanatok alatt helyretette a bőröm, a hajam, a vitalitásom és egy életminőségbeli különbséget hozott.

Azóta is alap, hogy használom, főként hogy hiába ovis a fiunk, még van tennivaló bőven a háztartásban, ami mellett még szerencsére hivatásom is van, ami többnyire éjszakai műszak. Mégsem vagyok zombi és minden a helyén van az életemben. 

2. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: az érzelem kezelésemben nyilvánult meg

…mindenféle szakember, segítő és különböző vajákolók nélkül

Az anyaság változás. Persze nem csak az anyaságba való megérkezés vezethet bizonyos krízisekhez, de nálam ebből adódott. 2 év erős fókusz után, amiben teljesen természetesen, magától értetődően és jólesően záródott ki minden más egyszeriben elemi erővel tört rám az érzés, hogy már nem elég számora az a tér, amit az anyaság nyújt. Szeretném használni az agyam, a kreativitásom, szeretném megélni az inspiráltságot, a motiváltságot más aspektusokban, más szinteken is, de a korábbi életemre és hivatásomra már nem vágytam. Megfejlődtem, megléptem, nem szólított már. Rettenet volt megélni az irányvesztettséget. Szorongató volt, hogy nem látom az utam, a hasznom, a hozzájárulásom a világhoz tágabb értelemben is mint a család – egyszóval benne találtam magam egy válságban, ami nagyon kínzó volt számomra, egyidőben azzal, hogy szerettem volna már a testképemen is változtatni és tápláló anya istennő képéből újra simán csak istennő lenni. (haha) 

Elkezdtem az olajokat használni tudatosan arra, hogy alakítsam a hangulatomat, a gondolkodásomat, mert tudtam, hogy ez az első lépés afelé, hogy egyáltalán meghalljam a saját vágyaim, belső hangom, a szándékaim és végig tudjam gondolni, mit is szeretnék kezdeni magammal.

Kifejezetten olyan keverékeket használtam, amelyek összetétele, kémiája megfelelő ehhez az önhangoláshoz.

Minden napszakhoz meg volt az olajom és meg volt a hozzá társított mantrám. A hajamnál fogva húztak ki az illatok a depresszió fullasztó ködéből. Először a felszínen tarották a fejem, aztán egyre magasabbra és magasabbra emeltek, míg végül lelkileg is volt erőm megtartani magam. Visszavezettek ahhoz a belső forrásomhoz, amiből aztán kortyolgatni kezdtem az önazonosságom tápláló nedűit. Közben pedig olyan gyengéden kísértek és tartottak, mintha egy óvó anyai kar ölelt volna körül. Mikor átfújtak a lelkemen, kifújtak mindent, ami visszatartott, rámnehezedett és visszakaptam általuk a saját belső erőmet. 

Ma már ez a fajta érzelem management része a mindennapjaimnak, hiszen egyrészt szakmailag is hangsúlyosan ezen a területen képeztem magam tovább, másrészt mert megszokszorozhatom vele azokat a lelki szükségleteket általuk, amelyek az önmegvalósítás, a célok, a teremtés energiáihoz segítenek. Megtámogatnak, ha fokozni akarom a hangulatomat, a kreativitásomat, a motiváltságomat, ha javítanám a kommunikációmat, ha erősíteném a figyelmem, a fókuszom, vagy segítenek ellazulnom és befelé tágulnom, amikor önmagamban kell elmerülni, hogy a felszínre emelhessem a mélyben megfogant kincseket. De számtalanszor gyűltek körém az illatok akkor is, ha éppen nem annak voltam idejében, amit tenni kellett és a belső igényemmel ellentétesen kellett megnyilvánulnom: teret tartani, amikor magam is befelé figyeltem volna, felpörögni, amikor belül lassú voltam, vagy épp fordítva.

Szövetségesemmé váltak. Hatékonyabban oldom a feszültségeket, eredményesebbé teszem a pihenésem és jelentős különbséggel mélyítem el általuk a mindennapi belső munkát. 

3. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: testsúly kontroll és életmód kialakítás 

Miután a testem is letette a szolgálatot és a fiam már nem igényelte többé, elérkezettnek éreztem az időt és szerettem volna rendeződni ezen a téren is és már nem anyai minőségében becsülni, hanem nőként élvezni szerettem volna a testem és valami hasonló formába rendeződni, azzal együtt, hogy az anyaság megmutatkozó erényeit én kifejezetten szeretem rajta. A várandósság ugyan nem hagyott nyomot, de a jól metszett életkapu, amit a fiunknak nyitottak, örök mementó, de olyan harci dísz, amit halálomig szeretettelien viselek. Ezen még olajokkal sem akartam dolgozni, pedig kifejezetten jók a hegkezelésben és csodákat láttam már másokon. 

Nekem a kihívás az volt, hogy egy kicsit szelídüljenek a gömbölyűségek és ezt hamar megoldották a megfelelő olajok és étrend kiegészítők anélkül, hogy sanyargatnom kellett volna magam. Izzadságszag helyett mondhatni illatosan és ízesen nyertem el végleges formám, ami több mint lányként, de kevesebb mint tápláló anyaként és ez így számomra ideális is. 

Testi szinten még egy erős kihívásom volt azonban. A várandósság idején hatalmasra nőtt pocakomon valahogy az izmok kevesebbet bírtak mint a bőr és rettenetesen meggyengült a hasfalam. Néha ijesztően erős fájdalmaim voltak változó területeken, amivel állni, de néha ülni is alig bírtam. Ultrahang 2D 4D minden meg volt, kivizsgálás, vérvétel, sebészi konzultáció minden játszott, de szerencsére szervi oka nem volt, pusztán valóban a hasfal tágulásának eredményeképpen kialakult gyengség. Műtétet javasoltak, amelynek során behálózzák a hasat, így az újra tart. Ez számomra abszolút no way… persze a megfelelő mozgás megint csak szükséges, de előbb volt jele annak, ahogy a folyamatos húzódásokat és izomgörcsöket lazítva, kioldva regenerálták az olajok a sérült felszínt. Jelentős ideje teljesen fájdalommentes ez a terület, ami megint csak egy életminőségbeli javulást eredményezett a gyakorlatilag folyamatos fájdalom után. 

4. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: alkalmassá és képesség tettek arra, hogy a fiamnak, ne csak eszköztárat, hanem egészségkultúrát adjak tovább.

…szintén egy olyan életterület, ami meghatároz engem és éppen ezért fontos számomra, hogy a fiam kihívásait hogyan kezelem, hiszen a megoldás nem csak pillanatnyi, hanem példamutatás is arra, hogy ő maga majd milyen eszközökért tud nyúlni már nagyobb csemeteként, akár felnőttként, hogy megoldja a problémáit akkor is amikor nem vagyok jelen.

Igen, már nekik is vannak kihívásaik, nem csak testi szinten, hanem érzelmi szinten is. De mindenre van olaj és a sikerélmény igazából leginkább akkor csúcsosodik ki, amikor már ő is értük kiált, ha valami kényelmetlensége van.

Valahogy az az elképzelésem, hogy az olajok alkalmazásával formálom nem csak az ő egészség-, hanem környezettudatosságát is.  Mindkettő a Természet értékeinek tiszteletére fókuszál, de túl ezen a gondoskodásra és vegyszermentességre is.

Örülök, hogy elvethetem benne annak magvait, hogy az egészsége és jólléte akkor teljes, ha a természetességre törekszik minden szinten az életében. Megtaníthatom abban az öngondoskodásban, egészség gondozásban gondolkodni, ami a Természet erejére épül, ezért vegyszerektől és mellékhatásoktól mentes.

Mivel szerencsére kevésszer volt beteg, hiszen erős tudok lenni az egészség támogatásában a gyerekeknek készült készítmények által a prevencióban is,  az olajokat többször olyan helyzetekben alkalmaztuk, amikor éppen nehézséget jelentett lezárnia a napot, vagy a 3-4 éves korra jellemző és számára és számomra is komfortzónán kívül eső érzelmi állapotokat élt meg.

Az olajokkal nagyon gyorsan ki tudom mozdítani mindig azokból az állapotokból, amelyekbe a hasonló korú gyerekekkel együtt könnyen belepörgeti magát és kontrollálhatatlanná válik. Ilyenkor egy olaj az orra alá és már el is felejtette, hogy ezúttal nem ő indíthatta el a mosógépet, vagy elfelejtettünk hórukkozni mielőtt a kádba ugrott volna, vagy hasonló világvége problémákról. 

Magabiztosság és megnyugvás számomra, hogy a természet adta lehetőségek által egy természetes mégis hatékony eszköztáram van arra, hogy jelentős számú problémáját megoldjam és támogassam azokat a folyamatait, amelyek mentén erőssé és egészségessé válik. 

Észreveszem rajta, hogy a kapcsolatát erősen meghatározza a természettel, hogy tudja: otthon a fák, füvek, fűszerek, gyökerek segítenek bennünket és ahogy egyre nyílik az értelme már ki is mondja, hogy ezeket óvni kell, mert ők a mi segítőink.

Ebben a korban, amikor a környezettudatosság ilyen mértékben előtérbe kerül végre, a felnövekedő generáció ilyen irányú formálása ő magunknak fog előnyt jelenteni és talán menekvést a Természetnek a pusztulástól. 

5. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: visszavezettek az  öngondoskodáshoz

Oh, szent idők… nagyon figyelek arra, hogy részem legyen benne és hogy az az énidő, amelynek kereteiben ez történik minőségi legyen. Megérdemlem a mindennapi helytállások után azt, hogy a legjobbat adjam magamnak és nem véletlen ez a jelmondatom egyik fele – jön a másik – tudom, hogy így adhatom magamból is a legjobbat a világnak.

Ez nem csak önértékelési kérdés… ahhoz, hogy rendben legyek, kellenek az elvonulások, amikor fürdőzöm, szaunázok, telepakolom magam kencékkel, vagy csak lopok 5 percet arra, hogy valamilyen illattal kapcsolódjak, feltöltődjek, középpontomra találjak általa. Volt idő, amikor nem adtam ezt meg magamnak. Eszembe se jutott – tudjátok ti is, hogy van ilyen időszaka a korai anyaságnak és ez az amiben könnyen és gyorsan elfogy az ember és aztán nincs miből adni. Pedig meghatározó, hogy az anya, a nő, a család kályhája, tüze, mozgatója topon legyen, hiszen mindenki az ő energiáiból táplálkozik.

Azt is szeretem, amikor a pacsmagolásomnak a fürdőszobában van látszata. Az olajok pedig ha valamiben kiválóak számos jótékony hatásaikon túl a szépségápolásban.

A jól végzett olajos arcápolás még az én nehézkes bőrtípusom számára is megfelelőnek bizonyult és nem csak jótékony, de imádom az illatokat, amiket sorra magamra ölthetek. Sokkal jobb érzés számomra és nagyobb kedvem is van hozzá, úgy ápolni a bőröm, hogy tudom, hogy tökéletesen tiszta, a növények minden regeneráló képességét nekem átadó tudásával tehetem, miközben két legyet ütök egy csapásra, mert a bőrre felvitt olajok jótékony hatásaikat a mélyebb szinteken is kifejtik és hatással vannak az egész lényemre, a fizikaitól az érzelmi aspektusokig.

De ebbe az öngondoskodásba tartoznak bele azok az étrendkiegészítők, amelyeket azért szedek, hogy optimálisan működjön a testem, miközben azt üzenem neki: fontos vagy, szeretlek és szeretnék megadni mindent neked ahhoz, hogy rendben legyél.

Ezt teszem a családommal is – miért lennék én magam kivétel?

És hálás a test.

Érzem abból, amilyen vagyok. Energikus, kreatív, döntésképes, felelős, kiegyensúlyozott és boldog. Mi változott a régi énhez képest? Nem az időm lett több, hanem a magam felé irányított figyelem. Az olajokkal a fizikai és lelki szükségleteim kielégítésével egy jobb önmagammal kapcsolódtam és ez ugyanolyan öngerjesztő folyamat, mint ennek az állapotnak a fordítottja. Ha kimerültek vagyunk, hanem figyelmünk magunkra, nem gondoskodunk magunkról negatív lesz a gondolkodásunk, a hozzáállásunk, az egész világképünk. Köszönöm, ezt nem kérem. 

Az első számú befektetésem vagyok önmagam számára és ez napról napra megtérül. Ez fontos érték számomra. 

6. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak a vegyszermentes élet

…ami ma már nem hippi hóbort, hanem egyre inkább elvárható minimum, mint az is, hogy nem dobjuk el a szemetet az utcán

Mindig is az életem része volt a Természet és igyekeztem minden szempontból vele összhangban létezni, követni a ritmusát, kapcsolódni vele és lehetőleg minél kevésbé áratni neki. Nehéz kilépni ebből, ha a tisztaság élménye mű illatokkal párosult, miközben az ember a különböző vegyszeres tisztítószerek használatában szocializálódott. De valahogy sosem ment fintor nélkül a felmosóvíz földre öntése, miután kitakarítottam az otthonunkat. Aztán megérkezett a fiunk és egyre inkább zavart, hogy azt a padlót nyalja kúszás közben, amit elvileg fényesre súroltam tisztítószerrel, mégsem jött a biztonságérzet. Ki kellett lépnem a komfortzónából, de ma már elmondhatjuk, hogy luxus benne maradni, ha a szokásaink a Föld ellen valók. Mégis ki fogja megállítani a földek, a vizek, a levegő szennyezését, ha nem mi, most, ebben a pillanatban? Vagy rendben van vállat vonni, másra mutogatni és benne maradni a látszat tsiztaságban, amiben egyébként egyre erősebb bektériumokat segítünk kifejlődni?

Rendben van a szépségápolás, a takarítás nevében teletolni magunkat vegyszerekkel és csak nyögni azt a rakás következményt, ami ezáltal is jelen van? Hogy ne menjek tovább elég csak az ösztrogén dominanciát említeni, ami gyakorlatilag népbetegség és nem csak a nőket, hanem a férfiakat is sújtja.

Na szóval erre mondtam azt, hogy: elég. Annyira örültem annak a hatékony segítségnek, amivel élhettem a illóolaj alapú készítmények által.

Akár illóolajjal, akár kész tisztító, vagy mosószerrel szeretnék éppen aktuálisan élni, be tudom szerezni a cég által, de önmagukból az olajokból is bármit el tudok készíteni néhány filléres hozzávalóval kiegészítve.

És ugyanez vonatkozik a szépségápolásra is – minden illóolaj alapú és egész más érzés az arcomra kenni. Erre egyébként jó emlékeztető volt 2 év után, hogy néhány napot az egyik legjobb itthoni wellness szállóban töltöttünk, ahol a fürdőbe egyébként neves kozmetikai termékek voltak kirakva – valamiért azt gondoltam kipróbálom, bár megjegyzem ezeket általában bontatlanul hagyom ott a következő apartman lakóknak – nézzük mit tud… azt tudta, hogy az arcom égett tőle, de mondjuk ez lehet önmagában egy egyéni érzékenység is, viszont annyira természetellenes volt magamon érezni az állagát, az “illatát”, hogy ugyanazzal a lendülettel, ahogy felment, le is jött, mert mégis mit gondoltam, amikor ennél nekem van jobb is, ami ráadásul nem csak nekem jobb, hanem mindennek a környezetemben. Maga az életérzés csorbult, amit az esszenciális olajok és a doTERRA komzetikumai által megkapok. 

7. erőteljes hatása az életemre az illóolajoknak: maga a közösség, akikkel egymásra találtunk

…mert hasonlóan gondolkodunk, hasonló értékrend szerint élünk és egyformán igényesek vagyunk arra, hogy a legjobbat adjuk magunknak, s ezáltal arra is, hogy olyan személyekkel vesszük magunkat körül, akik ők maguk is minőségi hozzájárulást jelentenek az életünkhöz.

Emlékszem, amikor elkezdtem az olajokról kommunikálni egyáltalán nem volt bennem különösebb szándék, mint írni végre újra. Nem csak írni, hanem arról írni, ami lelkesít, ami örömet ad, ami változást hoz, ami tapasztalatokhoz és élményekhez segít és amiről úgy éreztem, hogy tudniuk kell azoknak a nőknek, akik korábban is követték már a tevékenységeimet.

Ez volt az én időm, a kikapcsolódásom, a töltekezésem. Aztán elkezdet egy közösség gyűlni körém, akiket nap mint nap segítettem és támogattam abban, hogy maximálisan, biztonságosan és a maguk teljességében élhessenek az olajokban rejlő potenciállal.

Nőttünk, nőttünk, nőttünk… egyre több nő csatlakozott be, egyre több ember adta tudását és segítő szándékát és mára olyan különleges női körré szerveződtünk, akik segítik és támogatják egymást, közösen fejlődnek, tanulnak, ki ki szándékai és igényei szerint.

Az Illaberek VIP közösségének az a célja, hogy olyan teret tartson a nálam, vagy a regisztráltjaim által a terápiás tisztaságú olajok felhasználó körébe kapcsolódóknak, amiben nem csak jól érzik magukat, hanem kérdezhetnek, megoszthatnak, megbízható felhasználói ismereteket szerezhetnek.

Tavaly már rengeteg anyagunk gyűlt össze és a weboldalamon egy külön vip tartalmakat felölelő részben kellett tematikusan összerendezni őket. Egy saját képzési rendszerünk indult, ami azok számára is segítség, akik az olajok által szeretnék önmagukat fejleszteni, ahogy azok számára is, akiknek maguknak is szándékukban áll az olajokat másokkal megosztani és valódi támogatást adni a közös úton.

Ebben az évben már elvonulások szerveződnek, amelyek valamikor a megosztásra, a minél jobb segítővé válásra fókuszálnak, máskor pedig arra, hogy minél szélesebb körben, egyre szélesedő életterületekre bevonva váljanak a hétköznapok ünnepivé az olajokkal átitatott pillanatokban.

Nagyon hálás vagyok, hogy az olaj alapú élet nem csak az én életemen változtatott jelen írás címénél maradva 7 erőteljes hatást kifejtve, hanem lehetőséget adott, hogy az elmúlt 15 évben összegyűjtött tudásom a természetgyógyászat, az önismeret és önfejlesztés, életvezetés, test-tudat témájában szolgálatába állíthattam másoknak és bár mélyről kellett újra építkeznem visszavezetett egy olyan útra, ahol hivatásra találtam és hasznára lehetek a nekem és a közösségemnek bizalmat adó új csatlakozóknak!

Téged, aki még nem köteleződtél el, de megszólítanak és hívnak az olajok, invitállak magunk közé, hogy ne csak az olajok, hanem a női közösség megtartó, támogató erejéből is részesülj. 

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.