A belső feltárás olaja – fekete bors

Vannak olyan olajok, amelyeket kimondottan szoktam ajánlani azoknak, akik belső utakon járnak, illetve azoknak is akik olyan praxist tartanak fenn, amelyben másokat kísérnek ezeken a belső utakon.

Persze, minden esszenciális olajnak van lelki, érzelmi, szubtilis hatása, egyesek mégis kiemelkedően alkalmasak a mélybe merülésre, önmagunk eddig felfedezetlen tájainak megismerésére.

Közéjük tartozik a fekete bors is, ami kifejezetten egy feltáró olaj.

Akkor tud segíteni a legtöbbet finomabb szinteken, amikor szeretnénk a külvilág vagy éppen önmagunk felé vetített kép mögé nézni.

Akkor jön jól, amikor már annyira ránk telepedtek a mindenféle elvárásoknak való megfelelések céljából felvett viselkedés-, vagy reakció formák, vagy épp felhalmozódtak az elkendőzött ösztönös, zsigeri, szívből jövő reakciók, hogy ennek következtében kapcsolatot vesztettünk saját magunkkal és már nem érzékeljük tisztán önön valódiságunkat.

A fekete bors a függőségek megszüntetésében segít és ide tartoznak azok a külvilágtól való függések is, amelyek ezekbe a játszmákba kényszerítenek bizonyos szituációkban, élethelyzetekben, amennyiben valaki hajlamos az elfogadásért, megértésért, szeretetért cserébe lemondani őszinte megnyilvánulásairól, önkifejezéséről.

Olyan tudattalan működésekre hat, amelyek folyamatosan a megnyilvánulás lehetőségét keresik, így a legváratlanabb helyzetekben törnek elő, s teszik az embert ezáltal kiszámíthatatlanná, rapszodikussá, szeszélyessé.

Tisztíthatjuk általa magunkból a gátló negatív gondolati mintákat, sémákat, az aggodalmakat, a megváltoztathatatlan, vagy épp az általunk kontrollálhatatlan dolgok felett belénk ivódó feszülés érzéseit.

Rengeteg belső frusztrációtól képes megszabadítani. Ezek sokszor éppen a külvilág elvárásai és a belső szükségletek, igények között feszülő konfliktusokból adódnak, melyeket markánsan old ki belőlünk.

Nagyon jó motiváló olaj, ami nem csak figyelmünket, de szándékainkat is fókuszálja és a cél felé irányítja. Abban támogat, hogy feltérképezve a hiedelmekre, szociális neveltetésünkre, mások elvárásaira épülő önmagunkat, megértsük, meghaladjuk és új, általunk meghatározott és saját hitünkből fakadó elveink alapjaira építsük fel új, másoktól független világunkat.

Fizikai szinten jelentős fájdalomcsillapító hatása van, melyet reuma, ízületi- és izomfájdalmak esetén érvényesíthetünk, étvágy fokozó, kitűnő az emésztés támogatásában, az IBS esetén lehet segítségül hívni, a vér jó koleszterin (HDL) szintjét emeli, gyulladáscsökkentő, vérnyomás csökkentő hatása van, daganat ellenes tulajdonságokat hordoz, szorongás és feszültség oldó hatású, illetve segít a függőségektől való megszabadulásban, mint például a dohányzásról való leszokásban.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.