Ár vagy érték?

Annak ellenére, hogy egyre több mindenki számára válik alapvetéssé, hogy milyen különbségek lehetnek illóolaj és illóolaj között – főként, akik kapcsolatba kerülnek a terápiás olajokkal és ismereteket, információkat szereznek ezekről – sokszor találkozom azzal, hogy nem a minőség, hanem mondjuk az ár dönt arról, hogy mit választanak.

A magam részéről azt gondolom, hogy egy megfelelően megválasztott illóolajnak nem ára van, hanem értéke, ami a biztonságosságában, a hatékonyságában, az eredményességében áll és abban, amiket ezek által biztosít számunkra.

Sokszor beszélünk arról, hogy a dōTERRA olajok biztonságos illóolaj felhasználást tesznek lehetővé, de mit is jelent az, hogy: biztonságos illóolaj alkalmazás?

Elsősorban számomra azt, hogy pontosan tisztában vagyok azzal, hogy a légzés, a bőrön való alkalmazás, a belsőleges alkalmazás során, milyen hatóanyagokat juttatok be a szervezetembe, vagy adott esetben a gyerekem szervezetébe, hiszen bármilyen módon is alkalmazom őket, be fognak lépni a testembe. Felszívódnak, bekerülnek a keringésbe a hajszálereken keresztül és eljutnak minden szervhez, szövethez, sejthez és hatást fognak kiváltani. Ha megfelelő olajat választok, akkor tiszta, célomnak megfelelő hatóanyagnak engedek teret, melyek kiszámítható, ismert hatásokat és folyamatokat indítanak el, ha nem, akkor is teret engedek, de nem tudom pontosan minek, s így azt sem, hogy annak milyen következményei lesznek.

Azok az olajok, amelyeket üzletláncok polcairól vesznek le, vagy amelyek nem rendelkeznek friss dátummal rendelkező és hozzáférhető adatlapokkal, tanúsítványokkal, bizalmatlanságot keltenek bennem. Biztonságos illóolaj alkalmazásról beszélünk, de mitől is nem válik biztonságossá az olajok alkalmazása? – kérdezték tőlem – „hiszen minden illóolaj növényi kivonatot tartalmaz és még rá is van írva, hogy „bio”, vagy fel van tüntetve, hogy 100%-os.”

Nem akarok nagyon belemenni abban, hogy milyen szabályozások vannak, vagy nincsenek Európában az illóolajokra (vagy annak látszó folyadékokra) vonatkozóan, de az biztos, hogy a figyelemfelkeltő piktogramok a doboz, vagy az üvegcse hátoldalán – nem feltétlen jelentenek jót.

Amikor egy üveg olajat választ valaki, mert valahol azt hallotta, hogy az a növény az ő kihívásaira megfelelő megoldást jelent – de nem elég körültekintő – könnyen belefuthat abba, hogy szintetikus tartalmakat, vegyszer maradványokat, adalék anyagokat fog alkalmazni, amelyek csak nyomokban tartalmazzák, ha tartalmazzák az adott növény hatóanyagait. Ennek valóban ára van – és nem értéke.

Persze kérdés az, hogy az ilyen illatosított folyadékokat kell-e, szabad-e egyáltalán a terápiás olajokkal egy lapon említeni. Szerintem csak addig, amíg valaki nem tud (információ hiányában) különbséget tenni közöttük. De természetesen még a terápiás illóolajok kategóriájában is vannak fontos – nem elhanyagolható különbségek, amelyek arra lesznek hatással, hogy milyen mértékben lesz eredményes a felhasználás. Fogják-e az olajok azt a potenciált adni, amire természetüknél fogva képesek?

Természetesen az olajok kiválasztása az első pontja a biztonságos otthoni olaj alkalmazásnak.

A tevékenységemnek nagy része edukáció. Nem csak a természetes megoldások tudását, a biztonságos alkalmazást igyekszem tovább adni a hozzám csatlakozóknak, hanem rálátást arra, hogy miért jelentenek valódi értéket a dōTERRA terápiás tisztaságú olajai, amelyek gyakorlatilag a termelőkig visszakövethetők, de ami fontosabb, hogy adatlapjuk is elérhető számunkra – nem is valami tessék lássék módon, hiszen a kezünkben tartott üvegcse tartalmát azonosíthatjuk konkrétan, az üveg alján lévő kód alapján.

Nagyon szeretem, amikor látom, hogy azok szemében, akik kipróbálják, vagy használni kezdik az olajokat, hogyan válik értékké és miként kerül ez az érték fontosabb pozícióba, mint maga az ár. A legnagyobb sikerélmény, amikor azt látom, hogy kinyílik számukra az otthoni illóolaj alkalmazás világa és rádöbbennek arra, hogy életük milyen sok területére kapnak megoldásokat általuk, s ez még inkább, egyre inkább felértékeli őket.

Az olajok túlmutatnak az egészség megőrzésen. A fizikai síkon túl, mentálisan, érzelmileg jelentenek támogatást és jelen vannak az otthon minden egyes terében változatos módokon. Megérkeznek és egy pillanat alatt betöltik a teret, a testet és a lelket, kifejtve számtalan jótékony tulajdonságaikat, s így alapvető segítőinkké, támogatóinkká válnak.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.