Azoknak a boszorkányoknak az unokái…

Néha beugrik és elborzaszt a mondás, ami el-el hangzik köztünk illatos, füves asszonyok, fito és aromaterapeuták között, hogy “azoknak a boszorkányoknak vagyunk a leszármazottai, akiket nem sikerült megégetni…” elborzaszt, mert rengeteg nőt öltek meg koholt vádakkal azért, mert ismerték és fel tudták használni a Természet adta növényi erőket, s akiknek tudását később kolostorok falai közé zárták.

Aztán mégis megmosolygom, mert tudom, látom, érzem, tapasztalom, hogy a tudásuk, a nők különleges intuitív kapcsolódása a gyógynövényekkel, az érzékünk hozzájuk, az intuícióink, amelyek sokszor sugalmazzák, mikor és hogyan alkalmazzuk őket, a vonzódásunk feléjük – nagyon is élnek bennünk is, modern nőkben.

Van valami érezhető, ősi kapcsolódás ezekkel az asszonyokkal, akik ismerték a füveket, fákat, gyökereket és mindazokat a támogató erőket és minőségeket, amelyeket hordoztak magukban. Egyre többen és többen térünk vissza ehhez a kapcsolódáshoz. Ezzel nem csak az ősi tudásokhoz érünk vissza, nem csak azokat elevenítjük fel, hanem a Természet által megfogalmazott természetes rendhez is, amelybe belesimulnak az illatok.

A női test és lélek folyamatos törődést és támogatást igényel és ebben fantasztikusan együttműködnek velünk.

Nem, nem azért mondom ezt, mert azt gondolom, hogy a nők gyengék – sőt, azt gondolom, hogy a nők nagyon is erősek és ezt senki sem tudja megcáfolni, aki látja, hogy mennyi síkon tudunk jelen lenni egyszerre – amolyan multi tasking üzemmódban.

Nő, anya, szerető, otthont teremtő, dolgozó, tápláló, gyógyító, szervező, megtartó – és fogadok, hogy hozzá tudnátok még tenni – hanem azért, mert a női ritmus, amit ebben a ciklikus létezésben megélünk, nagyon kevés teret kap arra, hogy a maga rendje szerint működjön.

Nem tudom, hogy van-e az eszköztáramban sokoldalúbb, mint az illóolajok. Számtalan módon, formában, térben alkalmazom őket itthon, vagy bárhol és van valami misztikus belegondolni, hogy ezek a tiszta esszenciák, amelyek tudásán, tulajdonságain, energiáin mint sem változtatott az idő múlása, ugyanazokat a dalokat suttogják az én fülembe is, mint valamikor, valahol az erdő asszonyainak.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.