Megadni a testnek, ami a testnek jár

Egyre inkább figyelek a táplálkozásomra. Bevallom nálam ez sosem volt központi téma, de mára felismertem, hogy milyen nagy mértékben határozza meg az egészségünket és az első olyan terület, aminek tudatos alakításával sokat tehetünk önmagunkért.

Ha nem is voltam tudatos táplálkozó, azért az étrendem ösztönösen is viszonylag jó volt, mert kamasz korom óta nem eszem olyan ételeket, vagy csak elvétve, amelyek tartósítószert, ízfokozókat, hozzáadott mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak. Ezzel már önmagában sok olyan tényezőt kerültem el, amelyek árthatnak a szervezetnek, de azért van még mit alakítanom glutén és cukor területén – ami önmagában két elég ártalmas összetevő, jó lenne tőlük megszabadulni.

Számomra dōTERRAhoz való kapcsolódás azért volt különösen hasznos, mert az illatok élménnyé emelték az egészséggondozást és motiváltak arra, hogy még inkább kitárjam az általuk nyíló ajtót és egyre nagyobb hozzájárulás legyek az egészségem számára.

Elkezdtem használni ezeket a különleges és nagyon speciális étrend kiegészítőket, amelyek közül most a zömmel esszenciális zsírsavakat tartalmazó xEO Mega-t és vEO Mega-t szeretném nektek megmutatni. (épp készülök egy előadással a VIP tagok számára)Az esszenciális zsírsavak olyan összetevők, amelyeket szervezetünk nem képes előállítani. Tengeri halakban, húsokban, növényi olajokban találhatjuk meg őket. Önmagukban is tartalmaznak rendkívül hasznos anyagokat a szív- és érrendszer számára például, de vannak olyanok, amelyek lebontás után alakulnak jótékony hatóanyagokká, mint a DHA, EPA, melyek az immunrendszer működésére és az idegrendszer harmóniájára is hatással vannak.

Összességében elmondható, hogy a szervezetünk esszenciális zsírsavakkal való olajozásának elképesztő előnyei vannak.

Számos élettani folyamatunk szempontjából nélkülözhetetlenek:

· Egészséges sejtmembránok

· Az agy és az idegrendszer megfelelő fejlődése és működése

· Megfelelő pajzsmirigy- és mellékveseaktivitás

· Hormontermelés

· A vérnyomás, a májfunkció, az immun- és gyulladásos reakciók szabályozása

· A véralvadás szabályozása

· Támogatja a bőr és haj egészségét

A dōTERRA összeállításában azt szeretem, hogy az illóolajok által még széleskörűbb hatást fejtenek ki az egészségünkre.

A sima xEO Megát és a vEO Megát, vagyis a vegan változatot és felváltva használom, mert utóbbi számos fantasztikus növényi olajat tartalmaz, amelyek önmagukban is csodát tesznek az emberrel: lenmag olaj, alga olaj, inka mogyoróolaj, borágó olaj, áfonyamag olaj, gránátalma mag olaj, sütőtök olaj, grapefruitmag olaj.

Ezek mellett pedig részét képezik bizonyos karotinoidok (antioxidánsok, fokozzák a csecsemő mirigy működését, gyorsítják az immunválaszokat, érrendszeri betegségek ellen védenek): lutein, astaxanthin, zeaxantin, lycopne – melyek szintén növényi forrásból kerülnek kinyerésre.

És akkor még az illóolajok: szegfűszegolaj, tömjén, kakukkfű, köménymag olaj, vadnarancs, borsmenta, gyömbér, kömény és római kamilla.…hát aki olvas a sorok között, annak szerintem nincs is szüksége több információra arról, hogy szüksége van-e erre a testének.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.