Sejtjeink táplálása

Az emberi test legkisebb alkotó egysége a sejt. A sejtekből szövetek, a szövetekből szervek, abból szervrendszerek alakulnak és együttesen jelentik magát a szervezetet, emberi lényünket.

Miért fontos a sejtjeinket táplálni?

Az élethez szükséges energia a mitokondriumnak nevezett apró sejt struktúrában jön létre, amiben az élelmiszerek molekulája és az oxigén együtt ATP (adenozintrifoszfát) formájában kémiai energiát termel.

Ahogy öregszünk a sejtekben található mitokondriumok száma és az energiatermelő képességük lecsökkenhet, ami alacsonyabb vitalitást és energiaszintet eredményez. A veszélyeztetett mitokondrium szabadgyökök formájában több méreganyagot is termelhetnek, ami káros hatással lehet magára a mitokondriumra, a DNS-re és más fontos sejt struktúrákra. A sejtekben a kevésbé hatékony energiatermelés csökkent fizikai és szellemi teljesítőképességhez vezethet. Ha többet fogyasztunk antioxidánsokban, különösen a polifenolokban gazdag élelmiszerekből, az segíthet megvédeni a mitokondriumot és más sejt struktúrákat a sejtek energiatermelő folyamatainak a melléktermékeként keletkező szabadgyököktől. Továbbá ha az étkezésünket kiegészítjük a mitokondriumok energiatermelő folyamatait segítő tápanyagokkal az támogathatja az egészséges sejtszintű energiatermelést.

Az AlphaCRS+ egy olyan étrendkiegészítő, amely a sejtek szintjén kezdi el megalapozni egészségünket azáltal, hogy magukat a sejteket táplálja, építi, támogatja. Erőteljes polifenolokat (antioxidánsokat) tartalmaz, amelyek megvédik a sejteket, a sejt DNS-ét, a mitokondriumot és más fontos sejt struktúrákat a károsító szabadgyököktől.A polifenolok a legelterjedtebb vegyületek a növényvilágban, amelyek kedvező hatást gyakorolnak az emberi szervezetre. Hozzájárulnak ahhoz, hogy sejtjeink hosszan és jól működjenek, kevésbé induljanak el bennük kedvezőtlen, nem kívánatos folyamatok.

A doTERRA eszközrendszerében számomra az egyik legfontosabb (működését és hatásait tekintve pedig a DDR prime után a legizgalmasabb és legérdekesebb is) az Alpha CRS+, amivel naponta plusz hozzájárulást adok a testemnek az optimális működéséhez. Mert bár igyekszem mindent megtenni azért, hogy egészséges legyek és maradjak, be kell látni, hogy manapság ehhez már nem elég a helyes táplálkozás és a testmozgás, kellenek azok az étrend kiegészítők, amelyek fedezik tökéletesen a tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat is a szervezet számára szükséges mennyiségben.

Nézzétek mi minden van benne:

Baicalin bajkáli csucsóka gyökérből

Proantocianidok szőlőmagból

Kvercetin közönséges pagodafából

Ellagsav gránátalma kivonatból

Kurkuma indiai sáfrányból

Rezveratrol ártéri japánkeserűfűből

Bosvellin sav indiai tömjénfából

Acetyl-L-carnitin

Alfa liponsav

Q10 koenzim

Ginko biloba

…mindez tökéletesen természetes, tiszta forrásokból. Bár mindegyikről lehetne külön is írni, hiszen önmagában mindegyik bőségesen rendelkezik pozitív élettani hatásokkal, együttesen a gyulladások csökkentésében, a sejtvédelemben, a megfelelő anyagcsere folyamatokban, a szervezet energia gazdálkodásában játszanak szerepet és működnek együtt.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.