Számolj le a stresszel!

A stresszkezelés sem kevésbé elhanyagolható, mint a helyes étkezés, vagy a testmozgás. A stressz számos kibillentséget idézhet elő: emésztési-, szív-, mozgásrendszeri-, hormonális-, alvás- problémák követik tartós jelenlétét. Alakíts ki tudatos eszköztárat arra, hogy megszabadulj a felesleges feszültségektől. Mutatom a kedvenc termékeimet!

Ezt az olajat nagyon szeretem elalvás előtt használni, vagy az olyan helyzetek és szituációk előtt, amikor nagyon izgulok, feszült vagyok. A lágyzselatin kapszula változatnak picit más az összetevője ez is fantasztikusan jó feszültségoldó és alvás támogató. Számomra az egyik előnye az, hogy másnap sem vagyok tőle „kómás” és nagyon könnyen, teljesen kipihenten ébredek, amikor ezzel támogatom az éjszakai pihenést.
Egy diffuzer leginkább abban segít, hogy megteremtsünk egyfajta hangulatot magunk körül, a környezetünkben. Ahogy beleporlasztja a hatóanyagok molekuláit a levegőbe, könnyedén belélegezzük azokat, így kifejtik jótékony tulajdonságaikat. Az irodában a fókuszálást, a nappaliban a meghittséget, a hálóban a pihenést segíti elő. Remélem Te sem használsz teamécsest, ami égeti az illóolajokat és ezáltal káros égési termékeket juttat a levegőbe, amelyek egészségkárosító hatásúak.
Érdemes lecserélni a szintetikus illatosítókat, illatgyertyákat magad körül, mert ezek szemben a diffuzer előnyeivel, károsítják a hormonrendszert, az idegrendszert és felesleges toxikus terhelésnek teszik ki a szervezeted.
Az egyik legnépszerűbb olajunk. Reggel inhalálom sokszor és teszek egy-egy cseppet a talpamra is, illetve a pulzuspontokra. És kéznél van, ha kicsit nehezebb a kisfiammal a nap – ilyenkor őt is beolajozom. Anyaként az olajok már annyit bizonyítottak. A kritikus pillanatokból mindketten könnyebben kilépünk általuk és elkerüljük, hogy mindketten türelmünket veszítsük és aztán rosszul érezzük magunkat miatta.
Leginkább az adaptációs, vagyis az alkalmazkodóképességben segít. Hozzájárul ahhoz, hogy a körülményekre képesek legyünk megfelelő módon reagálni. Az idegrendszert támogatja adaptogén növények hatóanyagai által. Nyugalmat, letisztultságot, éberséget érzek, amikor használom.

Tippek:

  1. Használj diffuzert napközben az irodában és este a halószobában. Az illóolajok finoman támogatnak, hangolnak és derűs hangulatot, fókuszált állapotot teremtenek.
  2. Inhaláld a megfelelő olajokat, hogy kiemeljenek a stressz állapotából és visszatalálj segítségükkel a belső egyensúlyodhoz.
  3. Tartsd közel a számodra legkedvesebbeket, hogy mindig kéznél legyenek, ha szükséged van rájuk.
  4. Tanuld meg a relaxáció, meditáció technikáit és jógázz rendszeresen. A jóga támogat abban, hogy a test szintén is megszüntesd a stressz káros hatásait, miközben érzelmileg is egyensúlyba hoz, lecsendesíti a kavargó gondolataid.
  5. Vegyél este egy illóolajos fürdőt, hogy tökéletesen ellazulj. Ezután ne használd a telefonod, számítógéped – készül fel a pihentető elalvásra.

Az oldalon megjelenített információk saját és mások tapasztalatán alapulnak. Nem minősülnek javaslatnak, ajánlásnak, csupán tájékoztató jellegűek. Amennyiben személyre szabott tanácsara van szükséged, kérlek keress engem, hogy segíthessek a megfelelő termékek, olajok választásában.

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.