Tippek rossz napok ellen

A rossz napok elkerülése lehetetlen – ez a rossz hír. A jó hír viszont az, hogy vannak dolgok, amelyek segíthetnek, hogy jobban, könnyedebben átvészeljük őket. Ígérem, most nem traktállak azzal, hogyan lásd meg a rossz napok értékeit és bennük rejlő lehetőséget… bár megérne egy misét, de tudom, hogy ez nem mindig könnyű. Megteremtheted azonban a feltételeit.

Egyszerű életvezetési tippeket hozok, hogy átvészeld tudatos jelenléttel, megengedéssel és empátiával magad iránt az ilyen napokat, időszakokat.

Engedd meg magadnak

Hagyj időt az érzéseidnek: Teljesen oké az, ha nem vagy éppen hurrá optimista. Engedd meg magadnak, hogy érzelmi hullámvölgyeid legyenek és fogadd el őket. Ne próbáld elnyomni vagy elfojtani, mert az csak rosszabbá teszi az állapotodat. Tartsd azért szem előtt, hogy “nem eshet örökké”.

Legyél együtt magaddal

Légy jelen: Koncentrálj arra, ami jelen van az életedben és próbálj meg nem aggódni a múlt vagy a jövő miatt. Hidd el: az itt és mostban mindig meg lehet pihenni. Amit meg kell oldani, megoldod, amit nem tudsz megoldani, ahhoz pedig találhatsz eszközt, vagy segítőt. 

Maradj benne a rutinodban

Folytasd a napi rutinodat: Bár nehéz lehet, fontos, hogy folytasd a mindennapi tevékenységeidet. Ez segíthet megtartani a normális ritmust és átsegít a nehéz időszakon. 

Legyél aktív

Mozogj: A testmozgás segít levezetni a stresszt és javítja a hangulatot. Próbálj meg legalább 30 percet mozogni minden nap, akár csak egy sétára is elmenni.

Kommunikálj

Beszélj valakivel: Ne tartsd magadban az érzéseidet. Beszélj valakivel, akiben megbízol, és aki támogat téged.

Legyél hálás

Köszönd meg az apró dolgokat: Próbáld meg felfedezni és értékelni a pozitív dolgokat a mindennapokban, például egy jó pillanatot, egy kedves gesztust, vagy egy finom ételt.

Maradj nyitott

Keress új tevékenységeket: Próbálj meg új dolgokat kipróbálni, például sportot, kreatív hobbit vagy új receptből főzni. Ez segíthet eltéríteni a figyelmedet a negatív érzésekről.

Aludj jól

Figyelj az alvásodra: Próbálj meg minden nap legalább 7-8 órát aludni, és tartsd be az alvási rutinodat.

Ezek az egyszerű tippek segíthetnek abban, hogy könnyebben átvészeld a rossz napokat. Ne feledd, hogy mindenkinek vannak nehéz időszakai, és fontos, hogy elfogadjuk őket, és segítséget kérjünk, ha szükségünk van rá.

És persze itt van még számtalan lehetőség arra, hogy használj olyan eszközöket, amelyek hozzátartoznak a minőségi öngondoskodáshoz.

Relaxálj

Már egy rövid, de megfelelő technikával végzett relaxáció is hozzájárulhat ahhoz, hogy jobban érezd magad és elengedd a feszültségeket.

Meditálj

Csendesítsd le az elméd és adj kimenőt a negatív gondolatoknak. A meditáció bizonyítottan csökkenti a stresszt és megteremti annak lehetőségét, hogy kezeld a nehéz helyzeteket.

Kapcsolódj a Természettel

Ha van rá lehetőséged sétálj egyet az erdőben, vagy csak ülj ki a vízpartra. Amikor a szabadban önmagunk átszellőztetése a legjobb módja annak, hogy visszataláljunk belső harmóniánkhoz. 

Használj illóolajokat

Az illóolajok használata egy hatékony módszer lehet a rossz napok kezelésére. Az illóolajoknak számos jótékony hatása van, és segíthetnek megnyugtatni, ellazítani vagy éppen felfrissíteni a testet és az elmét. Vegyületeik hatást fejtenek ki a limbikus rendszerre, így gondolkodásunkra és hangulatunkra is.

Az alábbiakban néhány olyan illóolajat ajánlok, amelyek hasznosak lehetnek a rossz napok kezelésére:

Levendula

A levendula olaj számos jótékony hatással rendelkezik. Ilyen például a stressz csökkentése és a nyugalmi állapot elősegítése. A levendula olajat a párnára cseppentve is használhatod, hogy segítsen elaludni, inhalálhatod a tenyeredből, vagy párologtatva arra használhatod, hogy egy nyugalmas légkört teremtsen köréd.

Bergamot

A bergamot olaj segíthet csökkenteni az idegességet és védőburkot von köréd az  érzékenység állapotok idején, valamint segít javítani a hangulatot. A bergamot illatát akár egy diffúzor segítségével is be lehet juttatni a levegőbe, vagy használhatod szintén a tenyeredből inhalálva.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz olaj frissítő hatással rendelkezik és segíthet tisztítani az elmédben jelenlévő gondolatokat. Az eukaliptusz olajat akár kézi inhalálóval is be lehet lélegezni, hogy segítsen javítani a légzést és felfrissíteni a testet.

Narancs

A narancs olaj segít ellazítani az idegrendszert, javítja a hangulatot és felfrissíti a testet. Három mély  légzés és máris mosolyogsz!

Ylang-ylang

Az ylang-ylang olaj, amellett, hogy egy női mesternövény esszenciája, segíthet csökkenteni az idegességet és a stresszt, és javítja az általános hangulatot. Az ylang-ylang olajat akár masszázsolajként is használhatod, vagy párologtathatod egy diffúzorból.

Borsmenta

A borsmenta olaj frissítő hatással rendelkezik, segíthet felfrissíteni a testet és az elmét. A borsmenta olajat akár inhalálóval is be lehet lélegezni, hogy segítsen javítani a légzést és frissítő hatást gyakoroljon. Könnyeben, tisztábban és fókuszáltabban fogsz gondolkodni.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy minden ember egyedi, így az illóolajok hatása is eltérő lehet. Mindannyian más-más illatokhoz vonzódunk, más-más illatok tudnak hatékonyan segíteni. 

Ha szeretnéd megtalálni a számodra megfelelő segítő illatokat, vagy az életvezetésben jönne jól pár hasznos eszköz, akkor nincs más dolgod, csak kattints lentebb a megfelelő gombra és érkezik a segítség!

És ne feledd:

az eszközök, ahogyan az illóolajok

csak akkor nem működnek,

ha nem használjuk őket!

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.