Teremtsd meg, ami jár neked!

Szeretnék veletek megosztani egy személyes történetet arról, hogyan jutottam el azon felismerésig, hogy igenis lehetnek elvárásaim az élettől, és hogyan változtatta meg ez a felfogás az életemet.

Remélem, hogy ez az írás inspirációként szolgál majd számotokra.

Sodródás

Régen nemigen gondolkodtam el az élettel kapcsolatos elvárásaimon. Egyszerűen elfogadtam a helyzeteket úgy, ahogy jöttek, és inkább alkalmazkodtam hozzájuk, mintsem aktívan formáltam volna az életemet. Elhittem, hogy az élet vak szerencse, és csak a külső körülmények határozzák meg, mit kaphatok vagy érdemlek meg. Úgy éreztem, hogy nincs jogom elvárásokat támasztani, és mindegy, mit szeretnék, az úgyis elkerül engem.

Változás

Azonban idővel elkezdtem érezni, hogy valami hiányzik az életemből. Nem éreztem elégedettséget vagy boldogságot. Úgy éreztem, mintha csak sodródnék az árral. Ekkor tettem fel először magamnak a kérdést:

Miért ne lehetnének elvárásaim az élettől? Miért ne vehetném magamhoz az élet ajándékait?

Elkezdtem reflektálni az álmokra és vágyakra, amelyek a szívemben égtek. Megértettem, hogy az álmok azért vannak bennünk, mert valódi lehetőségeket jelentenek, amelyeket megvalósíthatunk. Kezdtem hinni abban, hogy nem csak passzív szemlélője vagyok az életnek, hanem aktív résztvevője, formálója, teremtője is.

Minden a gondolkodásmód

Ez volt az a pillanat, amikor megváltoztattam a hozzáállásomat az elvárásokhoz. Elkezdtem felismerni, hogy nemcsak elvárhatom, hanem meg is érdemlem azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek és a céljaim felé vezetnek. Az elvárások nem önzőek vagy kapzsiak, hanem az emberi természetünk részei. Az elvárások arra ösztönöznek bennünket, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, és megvalósítsuk a belső vágyainkat.

Tenni kell!

De a felismerés még nem volt elég. Tudtam, hogy ára van annak, amit elvárok az élettől. Nem várhatom el, hogy az csak úgy kiszolgáljon, anélkül, hogy tennék érte. Az elvárásokat tettekkel kell alátámasztani. Elkezdtem felelősséget vállalni a saját életemért, és cselekedtem az álmaimért.

Természetesen nem minden út sima és egyenes vonalú. Az élet még mindig kihívásokat tartogat, az elvárások elérése pedig időt, energiát, kitartást igényel. De az a tudat, hogy tenni tudok azért, hogy megteremtsem a vágyaimhoz vezető utat, megtölti szívemet boldogsággal és céltudatossággal.

Semmi sem jár anélkül, hogy ne fizetnénk meg az árát és ne vállalnánk az áldozatokat.

Önbizalom 

Az élettel kapcsolatos elvárások megfogalmazásában az önbizalom az egyik legfontosabb kulcs. Ha nem hiszünk saját magunkban és abban, hogy képesek vagyunk megvalósítani az álmainkat, akkor nehéz lesz határozottan kifejezni az elvárásainkat. Az önbizalom lehetővé teszi számunkra, hogy bátran lépjünk előre, és elérjük azt, amit szeretnénk.

Célokkal és Álmokkal Teli Élet

Ahhoz, hogy meghatározzuk az elvárásainkat, tisztában kell lennünk azzal, hogy mi az, amit valóban szeretnénk az élettől. Meg kell határoznunk céljainkat és álmainkat. El kell kezdenünk tenni azokért.

Az álmok és a célok motiválhatnak minket, hogy cselekedjünk és megteremtsük a lehetőséget a megvalósításukra.

A Megvalósítás Lehetősége

Az elvárásaink kifejezésekor és a megvalósításukra való törekvés során fontos megértenünk, hogy semmi sem garantált az életben. Az élet nem feltétlenül ad mindent nekünk, amit szeretnénk, pusztán azért, mert elvárjuk. Azonban, ha aktívan cselekszünk és hozzájárulunk az álmaink megvalósításához, megnő az esély arra, hogy megkapjuk azt, amit szeretnénk.

 

Kedves Olvasók,

ha valaha is azt érzitek, hogy nem mertek elvárásokat támasztani magatokkal és az élettel szemben, higgyetek önmagatokban és az álmaitokban. Azt szeretném, hogy tudjátok, hogy mindenki számára járnak az élet ajándékai, aki elég bátor és elkötelezett ahhoz, hogy meghozza az áldozatokat és cselekedjen az álmaiért.

Légy a saját életed vezetője! Merj odaállni az elvárások, álmok, célok elé, amik szerint és amiknek szeretnél élni. Ne félj hinni önmagadban, és soha ne add fel az álmaidat.

Az élet a vágyaink teljesítésének lehetőségére vár, de csak akkor kapjuk meg ezt a csodát, ha bátran és elszántan cselekszünk.

Köszönöm, hogy elolvastátok a történetemet és megoszthattam veletek ezt az utazást az elvárások lehetőségének felismeréséig. Bízom benne, hogy inspirációként szolgáltam számotokra, és arra ösztönözlek benneteket, hogy soha ne féljetek az elvárásaitokat kifejezni és megvalósítani az álmaitokat.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.