Ciprus – az áramlás és az átmenetek olaja

A ciprusok igazán ősi lelkek… már a görög mitológiában is találkozunk vele, ahol Hádésznak, az alvilág Istenének, a távozott lelkek urának minőségével kapcsolták össze. De találkozhatunk vele a Bibliában is:Noé, amikor elkezdte megépíteni a bárkát, amely nem csak önmaga, hanem családja és megannyi más élőlény számára biztosította a túlélést és velük majd a megújult létezés folytonosságát a nagy özönvíz után – a környezetében megtalálható ciprus fát használta fel. A ciprusnak olyan tulajdonságai voltak, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a bárka kibírja a megpróbáltatást. Erős, rugalmas, kemény, ellenálló.

A ciprus szakrális növény – olaja is szent.

Esetleg, ha van neked jelenleg is kéznél ez az olajod, akkor javaslom, hogy vedd elő és lélegezz belőle néhányat, miközben olvasod a soraimat.

Előfordulhat olyan, hogy mi magunk is azt érezzük, vagy azt éljük meg, hogy fenyegető viharba került az életünk egy-egy személyes vagy akár globális kihívás során és tehetetlenül hánykolódunk hajónkban az élet tengerén. Talán a legnehezebb az, amikor nem csak önmagunk, hanem szeretteink iránt is van felelősségünk abban, hogy miként vészeljük át ennek hatásait, különböző aspektusait.Természetes, ha az ember ilyenkor először frusztrálttá válik, feszült, szorong, megijed, fél, de minden eszközt meg kell ragadni ahhoz, hogy a bénult, dermedt mozdulatlanságból, újra áramolni tudjuk együtt az élet vizével, s mozduljunk, lépjünk, tegyünk – kezünkbe vegyük a sorsunkat és ne engedjük el.

A ciprus illóolaja szubtilis szinten ebben tud támogatást adni. Megtartó erő lehet számodra abban, hogy talpon maradj, akkor is, amikor mindent elmosni látszik körülötted az ár.

Mély és fájdalmas veszteségek idején is arra emlékeztet, hogy minden mulandó, változik, egyik formából a másikba áramlik, ami keletkezett, elmúlik… az elengedés képességét erősítve bennünk visszakísér abba az állapotba, amikor az elfogadás új erőre kap bennünk, amikor a tapasztalásokkal, megélésekkel szembeni ellenállásunk alábbhagy, s ezáltal képessé válunk ismét hajolni és nem törni – életünk tengerén.

Energetikai rendszerünkön belül a torokban érzékelhető energiaközponthoz kapcsolódva segít, hogy aggodalmainkat, szorongásaink tárgyát szavakban megjelenítsük, megfoghatóvá tegyük és így kioltsuk mindazokat a félelmeket, amelyeket sokszor csak a képzelet burkol kimondatlanságuk, megfogalmazatlanságuk köré.

De ami ennél is fontosabb: amellett, hogy védelmező, az ima, az imádság egyik olaja is. Megerősíti a hitünket abban, hogy ha mindent tőlünk telhetőt megtettünk, akkor a teremtő erők, a rendező elv, Isten mellénk áll, s ha ez nem történik meg, vagy nem úgy ahogy mi azt jónak látjuk, talán a végső nagy összefüggések tekintetében, elkerülhetetlenül része életünknek a megpróbáltatás és bíznunk kell a folyamatban, amin éppen keresztül haladunk.

Magukban az átmeneti állapotokban – amelyek része a változásnak, legyen ez érzelmi állapot, élethelyzet, vagy az életből a halálba való átlépés – a ciprus energiái biztos viszonyítási pontot jelentenek, bizalmat, megengedést, önátadást.

Tetszett?

Share on facebook
Osszd meg Facebookon
Share on email
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.