Érzéki örömök illatos kertje

Illóolajok a hálószobában

Számos olyan illóolaj van, amelyet afrodiziákumként tartanak számon és sokat tudnak abban segíteni, hogy egy nő meg tudja élni, ki merje fejezni vágyait és kiemelje őt abból a kiszolgáló szerepből, amibe sokszor belekényszerül, vagy éppen felszínre emelje azt, ami ott munkál benne, de sosem tudta tudatosan megélni, irányítani, használni és kiaknázni a benne rejlő potenciált. Mivel mi nők sokszor arra vagyunk kondicionálva, hogy jó kislányok legyünk és a tabusított szex még ma is úgy jelenik meg, mint a nő „feladata”, egy olyan tevékenység, ami a férfi örömeit szolgálja, vannak nők, akik sosem gondolkodtak el rajta, vagy sosem fogalmazták meg, hogy számukra milyen formában, hogyan tud örömet okozni a testiség, s ezáltal egy jelentős forrástól szakadtak el, ami által egyébként önön lelküket is táplálhatnák, s nem csak kapcsolatuk tüzét tarthatnák éberen.

A szexuális energia, vagyis a kreativitás a teremtő erő megtalálásában, táplálásában, inspirálásában és aktivizálásában nagyon sokat tudnak segíteni a meleg, fűszeres olajokat adó növényi erők, melyek kifejezetten pezsdítik, serkentik az energiák áramlását. Ilyen a fahéj (Cinnamomum zeylanicum), a gyömbér (Zingeiber officinale), szegfűszeg (Eugenia caryophyllata) illóolaja. Ezek nem pusztán a vágy szikráit adhatják, hanem segítenek a gátlások, a félelmek levetkezésében. Felszínre emelik azokat a működéseket, amelyek közvetetten magát a szexualitást is befolyásolják. Erőt és bátorságot adnak, feltüzelnek. 

A szex, mint minőségi idő

A mai világban, mint minden más is, a szex is sokszor egy elkapkodott dolog. Sokszor megfelelő idő hiányában, kevésbé jellemző, hogy a párok minőségi, tartalmas együttlétté emelik. Ehelyett, egy napi-heti stresszoldó, stresszlevezető tornamutatvánnyá silányul és ez a legtöbb nőnek problémát okoz, hiszen mi nem csak a testünkkel, de az elménkkel és a lelkünkkel is szeretünk, amit épp úgy meg kell(ene) hódítani, el kell(ene) csábítani, hogy egy nő teljes lénye kielégülhessen az együttlétben.

A fenti olajok afrodiziákumként vannak számontartva. Megfelelő hígításban lehetséges ezeket bázisolajhoz hozzáadni és időt szánva az egymás felé való nyitásra, az egymáshoz való odafordulásra, nő és férfi testének összekapcsolódására egy érzéki masszás keretein belül felvinni őket a testre, persze ezek estében elkerülve a legérzékenyebb testrészeket.

Megteremthetjük a hangulatot azáltal, hogy az érzéki örömöknek az ízlelésen keresztül nyitunk kaput és egy pohár jó minőségű borba kerülnek bele ezek az olajok, vagy mézes, illóolajos gyümölcsökkel kényeztetjük egymást, miközben összehangolódunk.

Az alap: önmagunk ismerete, elfogadása, szeretete

Mikor egy nő gátlásokkal küzd a szexualitás területén, akkor sokszor az áll a háttérben, hogy a saját testtét nem fogadja el, nem meri felvállalni, így nem tudja megélni sem az általa kínált örömöket. Hiszen elsősorban a saját testünk az örömforrásunk. Ha nem vagyunk jóban vele, nem szánunk időt a megismerésére, nem tudjuk tisztelni és szeretni, akkor nem tudjuk olyan térré változtatni, amiben önfeledt játékba kezdhetünk. Ahhoz, hogy egy férfi örömet tudjon okozni egy nőnek, ahhoz kell az is, hogy egy nő képes legyen örömet szerezni önmagának és ehhez elengedhetetlen, hogy szerelemben legyünk saját testünkkel.

A grépfrút esszenciája (citrus x paradisi) tud ilyenkor segíteni. Oldja mindazokat a hiedelmeket, amelyek a testünkhöz való viszonyulásunkat formálják, segít felismerni a test bölcsességét, de ami a legfontosabb, hogy hozzájárul ahhoz, hogy ne a külvilág által állított minták alapján mérjük tökéletességét ahelyett, hogy egyediségének gyönyörűségébe feledkeznénk bele. Az a nő, aki elfogadja a testét és nem hiányosságait, hanem adottságait látja, megtanulja viselni – és nincs vonzóbb egy férfi számára, mint amikor egy nő tudatában van önön szépségének és meri is, tudja is használni…

A grépfrút esszenciáját beletehetjük szintén valamilyen hordozóolajba, vagy akár kedvenc (lehetőleg illatanyagmentes) testápolónkba és ilyen módon, végig tudatosan kapcsolódva minden simítás közben testünkhöz, felvehetjük vele a kapcsolatot és ráléphetünk a barátságos önmagunk felé való fordulás útjára. Az érintések által felfedezzük, megismerjük a testünket és miközben gondozzuk és ápoljuk, azok a területek is megkapják a szeretetteli törődést, amelyeket ezidáig nem szerettünk önmagunkban.

Felmelegíteni, ami megfagyott

Amikor kapcsolódtunk a bennünk munkáló szexuális energiával, kapcsolódtunk a testünkkel, akkor a figyelem a szexualitás kibontakoztatására irányulhat. Ilyenkor jön jól a csodás kardamom (Elettaria cardamomum) olaja, ami a megrekedtséget, a mozdulatlanságot, a rideg fagyosságot számolja fel. Kimozdít abból, amit eddig megszoktunk és utat nyit a bennünk eddig csak rejtőzve lapuló szexuális lénynek, aki felszabadulva, korlátai nélkül a legmagasabbrendű örömbe léphet be. 

Amellett, hogy ezt az olajat egy választott bázisolaj kíséretében a keresztcsonti-, alhasi területre visszük fel, lehet ez is része a fentebb már említett szexi étkeknek, hogy belülről is ébresszék a szerelem tüzét. Alkalmazás természetesen nem alkalmi. Ha szeretnénk aktívabbá, nyitottabbá, kezdeményezőbbé válni a szex terén érdemes naponta többször dolgozni, kapcsolódni ezzel az olajjal, hogy segíteni tudjon és támogasson az átformálódásban.

A jázmin olaját is meg kell említeni. A szexualitásban kialakult személyes tabukat segít megdolgozni magunkban és hozzásegít ahhoz, hogy a szexualitást, mint a legmagasabb rendű örömforrást éljük meg. Letisztogatja azokat a negatív tapasztalásokat, élményeket, neveltetésből származó gátlásokat, amelyek megakadályozzák, hogy a szexben felszabaduljunk nem csak a test, de a tér és az idő korlátaiból is.

A különböző virág olajakat, mint amilyenek az előbbiek hozzáadhatjuk tejszínben, tejben feloldva egy kényeztető közös, gyertyafényes fürdőhöz, vagy illatosíthatjuk vele az együttlét terét. Lágyan nyitogatnak, érzékenyítenek és az örömök átélése, tudatos megélése felé hívogatnak, csalogatnak bennünket.

A test a lelkek játszótere

…és ezzel el is érkeztünk azokhoz az illóolajokhoz, amelyek már a szexuális energiákkal való játékot illatozzák be és, amelyek támogatnak abban, hogy ez a játék egy örömteli együttlétbe való megérkezéshez vezessen. Ilyen például az ilang-ilang (Cananga odorata), amiről gyakran úgy beszélünk, mint az illóolajok Marilyn Monroe-ja, a tüzes, a csábító, a csípejét büszkén ringató nő… a femme fatale, aki ellenállhatatlan a férfi számára, aki tisztában van karizmatikus erejével és azt is tudja hogyan használja fel.  

Mikor azonban megkapja kiszemeltjét, szépséget, romantikát, érzelmeket hoz a térbe. Ebben segít a rózsa (Rosa damascena), ami kifejezetten az egymás felé fordulást és a megnyílást segíti. Az érzelmek olaja. Biztonságos teret nyit a kapcsolódáshoz és megteremti a szerelmes együttlét méltó hangulatát. Ehhez hozzá tud járulni a neroli (citrus x aurantium) is, ami pedig magát az intimitást, férfi és nő szövetségét, összetartozását erősíti. 

Illat, mint eszköz

Az illóolajok inhalálása talán a legdirektebb és leginkább erőteljes felhasználási mód, ami által stimulálni tudjuk magunkat a test és a lélek szintjén is és ilyen módon is belevihetjük azokba a játszadozásokba, amivel megszínesíthetjük a tartalmas kapcsolódás és együttlét élményét.

Innen folytatjuk a következő alkalommal, tovább bontogatjuk majd az eddig érintetteket. Tartsatok velem az illatok titkos világában tett érzéki kalandozásban, melynek során még sok-sok inspiráció vár benneteket arra, hogy a szerelem csodás kertjének legszebb gyümölcseit leszakíthassátok és a szexualitás olyan élményéhez vezessenek, amely új dimenziót nyithatnak a párkapcsolatokban.

A cikk az Aromatika magazinban megjelent, 2020

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.