A szenvedély tüze

Az élet tüze maga a szenvedély, ami belül bennünk ég, s ami mozgatja a napjainkat. Ami reggel korán ébreszt, ha egyáltalán enged elaludni, mikor éppen maximumon lángol. Szenvedély kell az élethez – mert csak ez hajthat a megismerés, a megélés, a felfedezés felé, s ez az, ami olyan erővel képes ösztönözni bárminek irányába az életben, hogy képessé tesz ezáltal átlépni a saját határainkat (néha másokét – haha), s kilépni a komfortzóna langymeleg állóvizéből. A szenvedély kreatívvá, merésszé és bátorrá tesz, új kihívások, próbák felé hajt.

Amikor beszélgetek másokkal gyakran felmerül, hogy kinek mi a szenvedélye az életben. Legalább olyan kevesen találják meg ezt, mint az életük célját. A válasz legtöbbször hallgatás, elgondolkodás, zavart mosoly – aztán sokan megpróbálnak kimondani közhelyeket, de maguk is érzik, hogy a szavaikban nincs erő – mert nem él bennük valami iránt igazi szenvedély — legalábbis ezt gondolják.Pedig a szenvedély mindannyiunkban ott él valami iránt. Maximum valaki még keresi, még nem talált rá, vagy rátalált, de nem meri élni, vagy eszébe se jut, hogy lehet, szabad, sőt kell…

Mindenkit van, ami mozgat, amivel leginkább szereti tölteni a szabadidejét. Amivel foglalkozni nem energiát vesz el, hanem energiát ad, ami lebontja a teret és felszámolja az idő korlátait körülöttünk.

Talán csak a hétköznapi fásultság, a keretekbe való kényszeredett beleszokás, a felvett hitrendszerek korlátokká merevedése, a minták, a családok sokszor negatív és határokat állító, destruktív törzsi mondásai azok, amelyek elfeledtetik, vagy megbénítják azt a játékosságot, rugalmasságot, könnyedséget, ami ébren tudja tartani a belső tüzet, a élet iránt érzett szenvedélyt – pedig ez a belső erő az, amiben feloldódva kikerülhetünk képzelt kötelékeinkből és megélhetjük az életet annak valódi rendeltetése szerint.

Szenvedély mindenhez kell. A mindennapokhoz, a hivatáshoz, a sikerhez, a kiteljesedéshez, a teremtéshez, a szeretéshez, igen, igen, a jó szexhez is.

A szenvedély az életben a szín, a lélek, az íz…. és persze – az illat.

Ha keresed magadban a szenvedélyed – azt az erős katalizátort, ami által képes vagy hegyeket mozgatni, ha kell, használd azokat az illatokat, amelyek a tűz, a tüzesség energiáit és minőségeit hordozzák magukban, mint a szegfűszeg, a fahéj, a gyömbér, vagy a kardamom – de választhatod a Passion® illóolaj keveréket is, amely mindezeket már tartalmazza.

A felsorolt olajok más-más aspektusában segítik a szenvedély megélését:

A szegfűszeg támogat abban, hogy felvállald saját szükségleteid, igényeid és kilépj azokból a mintákból, amelyek ezeket elhiteltelenítve bekorlátoznak mások által elvárt szerepeidbe.

Felszabadít a korlátaid, a félelmeid alól a fahéj is, amely arra terel, ahol megélheted az önátadást és az elengedettséget.

Gyömbérrel vehetsz magadhoz életbátorságot és felment az áldozati szerep hiedelme alól is. Felhatalmaz az önrendelkezés jogával, sorsod saját kezedbe adva.

A kardamom pedig megvédelmez a szenvedély negatív aspektusától, miközben megadja az energiát ahhoz, hogy kimozdulj a megszokott ismerősből. Egyensúlyban és kordában tartja a hevességét a szenvedélynek, amely bár a szabadság felé hajt, de ha nem tartod kézben, nem uralod, könnyen hamuvá éghetsz.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.