Hogyan legyünk boldogok? …és milyen az illata?

A legtöbben rendelkeznek koncepcióval, pontos elképzeléssel azzal kapcsolatban, hogy mikor lennének boldogok. Majd, amikor ezt meg azt elértek az életükben. Majd, amikor már ezt, vagy azt birtokolnak. Majd, amikor valami vélt jövőben való esemény megtörténik.
 
Ezek délibábok, amelyek, még ha formát és alakot váltva is, de mindig a távolban maradnak. Mindig lesz valami, ami még kell majd a boldogsághoz…
 

Mi a baj a boldogság feltételeivel?

 
A hozzájuk kapcsolódó akarat és akarás határokat és korlátokat állít, hiszen az egyhegyű akarás elválaszt mindazokról a lehetőségektől, amit akkor tapasztalhatunk meg, amikor a merev akarás helyett, együtt áramlunk az élet folyamával és engedjük megtörténni a dolgokat. Ez persze nem céltalan sodródást jelent, sem a céltudatosság hiányát!
 

A boldogság egy út

 
Amikor a boldogságot egy konkrét célhoz vagy eseményhez kötjük, akkor a boldogságunkat az eseményektől tesszük függővé. Ez egyrészt azt jelenti, hogy a boldogságunk nem a mi kezünkben van, hanem mások vagy a külső körülmények kezében.
 
Másrészt azt is jelenti, hogy folyamatosan várunk valamit, és nem éljük meg a jelen pillanatot.
 
Amikor pedig a boldogságunkat egy adott állapothoz kötjük, például ahhoz, hogy állandóan örömtelinek, vagy gondtalannak érezzük magunkat, akkor ez is korlátokat állít.
 
Ha azt hisszük, hogy csak akkor lehetünk boldogok, ha örömtelinek, vagy gondtalannak érezzük magunkat, akkor elzárjuk magunkat a boldogság minden más formájától.
 
A boldogság nem egy cél, hanem egy út. Nem egy állapot, hanem egy folyamat. A boldogság nem valami, amit megkapni kell, hanem valami, amit meg kell teremteni.
 
A boldogsághoz vezető út az, hogy megtanulunk együttműködni és együtt áramlani az élet szüntelen folyamával. Ez nem azt jelenti, hogy sodródnunk kell az árral, hanem azt, hogy engedjük, hogy az élet megmutassa nekünk az utunkat.
 
A boldogsághoz vezető út nem könnyű, de megéri. Ha megtanulunk együtt áramlani az élet folyamával, akkor megtalálhatjuk a boldogságot, a teljességet és élhetünk autentikus, önazonos életet.
 

Íme néhány konkrét tipp:

 
✨Légy jelen a pillanatban.
Amikor a múlton vagy a jövőn rágódsz, akkor elzárod magad a jelen pillanat szépségeitől.
 
✨Légy tudatában a gondolataidnak és érzéseidnek.
Amikor tudomásul veszed a gondolataidat és érzéseidet, akkor nem ragadsz bele azokba.
 
✨Légy rugalmas és alkalmazkodó.
Amikor rugalmas és alkalmazkodó vagy, akkor könnyebben tudod elfogadni az élet változásait.
 
✨Légy nyitott az új élményekre.
Amikor nyitott vagy az új élményekre, akkor több lehetőséget kapsz a boldogságra.
 
A boldogság egy választás.
 
Dönthetsz úgy, hogy a boldogságodat a külső körülményektől vagy az egyéni állapotodtól teszed függővé, vagy pedig megtanulsz áramlásban lenni a körülötted táncoló élettel. A választás és döntés a tied.

Illatokkal boldogan

Az érzelmi aromaterápia olyan különleges művészet, amely az illóolajok erejét használja fel az érzelmi állapotok befolyásolására.

Minden illóolaj rendelkezik egyedi tulajdonságokkal, amelyek nemcsak a szervezet fizikai állapotára, hanem az érzelmi világára is hatást gyakorolnak.

A boldogság, mint érzelmi állapot, nem kivétel.

De milyen illata van a boldogságnak, és hogyan teremthetjük meg azt az érzelmi aromaterápia segítségével?

A boldogság illatának megalkotásához először is mélyebbre kell merülnünk a boldogság fogalmába.

A boldogság szorosan összefonódik

  • az örömmel,
  • a béke érzésével
  • és az élettel való elégedettséggel.

Az érzelmi aromaterápia lehetőséget kínál arra, hogy ezeket az érzéseket előhívjuk és erősítsük.

Az illóolajok segítségével képesek vagyunk kiváltani hormonális reakciókat, felidézni kellemes emlékeket, és egyensúlyba hozni az érzelmi állapotot.

A boldogság illatai

Rózsa (Rose):

A rózsa illóolaja édes és virágos illatával nemcsak szép, de érzéki élményt is nyújt. A rózsa közismerten boldogságérzetet idéz elő, és a hormonok szintjére is hatással van. A rózsa segíthet csökkenteni a kortizol szintjét, így csökkentve a stresszt és növelve a boldogság érzetét.

Jázmin (Jasmine):

A jázmin illóolaja érzéki, virágos illatával együtt serkenti a boldogság hormonjait. Ez az illat segíthet fokozni az öröm érzetét és hozzájárulhat a pozitív érzelmi állapot kialakításához.

Gyömbér (Ginger):

A gyömbér illóolaja meleg és fűszeres illatával fokozza a vitalitást és az életerőt. A gyömbér serkenti a vérkeringést, ami energetizáló hatással bír, és hozzájárulhat a boldogság érzéséhez.

Fahéj (Cinnamon):

 A fahéj illóolaja fűszeres és édes illatával kellemesen meleg hangulatot teremt. A fahéj stimulálhatja az agyat, serkentve a boldogságérzetet és az élettel való elégedettséget.

Melissa (Melissa):

A melissa illóolaja friss és citromos illatával nyugtató hatással van az idegrendszerre. Ez segíthet csillapítani a szorongást és stresszt, támogatva a boldogság és az érzelmi kiegyensúlyozottság kialakulását.

Az érzelmi aromaterápia  egy izgalmas és hatékony módszer, egyúttal a finomenergetikával és érzékeléssel együttműködő művészet is lehet a boldogság megélésének támogatására.

 

A fenti illóolajok kiválasztásával és kombinálásával egyedi keveréket hozhatunk létre, amely segít elérni és megtartani a boldogság érzetét az életünkben. Az illatok varázsa egy olyan út, amely mélyen behatolhat az érzelmeinkbe, és segíthet nekünk egy kiegyensúlyozottabb és boldogabb élet kialakításában.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.