Hogyan válassz magadnak dōTERRA tanácsadót?

Mire lesz szükséged és mit érdemes végig gondolnod a csatlakozás előtt?

Amikor regisztráltam a dōTERRA-hoz megmondom őszintén fogalmam sem volt arról, hogy van-e és ha igen, milyen jelentősége van annak, hogy kinél regisztrálok. Úgy gondoltam, hogy nekem ezek az olajok kellenek és teljesen mindegy minden, kell egy kód, amivel csatlakozhatom – ennyi. Nem volt rálátásom és nem tudtam felmérni se azt, hogy ennek bizony van jelentősége, sőt meghatározó döntés több szempontból is, így:

arra gondoltam megspórolok nektek pár kört és írok arról, hogy miért és miben fontos, hogy kinél, kihez regisztrálsz és mire érdemes odafigyelned mielőtt döntesz. Ez nem barátság vagy ismeretség kérdése csupán. Hidd el hosszútávon meg fogod érteni mit és miért mondtam.

Ha valaki dönt a dōTERRA regisztráció mellett, akkor felelősségteljes döntést hoz meg, ami hatással lesz az életére. Ennek a döntésnek súlya és a fontossága sokak számára csak akkor válik mélységében is megértetté, amikor “a” verzió: jönnek a jó tapasztalatok és megérti mit jelent az olajok otthoni alkalmazása, illetve “b” verzió: kérdezne, segítséget kérne, hogy jól válassza ki adott esetben leginkább megfelelő olajat – de nincs igazán kitől kérdezni, mert akihez csatlakozott, maga is lelkes felhasználó, de nincs tudása, szakmai tapasztalata az olajokkal, esetleg “c” verzió: előre nem sejtett elvárásokkal szembesül.

Már nem egy és nem is kettő alkalommal voltam olyan helyzetben, amikor úgy fordul hozzám valaki, hogy már van regisztrációja, de nincs kitől kérdeznie, nem tud segítséget kérni. Az őt regisztráló személy nem tud, vagy éppen nem is akar neki segíteni, mert nincs rá módja, ideje, tudása, rálátása stb.

Nagyon fontos, hogy ahogy megfontolod a regisztrációdat, azt is fontold meg, hogy kinél szeretnél regisztrálni.

Nem egyáltalán nem oda akarok kilyukadni, hogy “csak képzett személyt válassz”, “mindenképpen szakember legyen” – szó sincs ilyesmiről. De még azt sem mondom, hogy az Illaberekhez csatlakozz, hiszen mi sem vagyunk megfelelőek mindenki számára. Viszont tapasztalom, hogy a választás mennyire fontos, mert nap mint nap kapok leveleket, hogy mennyire nem kapják meg sokszor a felhasználók azt a támogatást, ami szükséges lenne a gyakorlati alkalmazáshoz, tanuláshoz, fejlődéshez, előrejutáshoz és ez nagyban megnehezíti, hogy az olajokat kibontakoztassák és önmaguk javára fordítsák olyan mértékben, mint ahogy lehetne.

Sokan, már regisztrált tagok éppen azért hívják meg a csoportomba ismerőseiket, mert maguk is tudják, hogy nem mindegy a választás és ha már ők nem feltétlen megfelelő személy mellett döntöttek, mást hozzásegítsenek egy számukra megfelelő választáshoz.

A döntésed előtt tehát érdemes végig gondolnod, hogy mit is szeretnél.

Ha szeretnéd jól, biztonságosan, sokoldalúan felhasználni az olajokat:

 • kérdezd meg a téged beléptetni szándékozó személytől, hogy milyen motivációi vannak arra, hogy te hozzá csatlakozz?
 • neki miért jó és neked miért jó?
 • ő maga csak felhasználó, vagy elköteleződött az olajok népszerűsítése mellett?
 • milyen kompetenciái, tapasztalatai vannak?
 • részt vesz-e képzéseken?
 • van-e lehetősége azonnal kérdezni megbízható forrásból, ha olyan kérdése merül fel, amire nem tud válaszolni?
 • mennyire tudsz velük személyes kapcsolatot ápolni?
 • van-e körülötte szakmai háló, amiben a vezetőkkel, hozzáértőkkel térítésmentesen tudsz majd te is kommunikálni, kérdezni, konzultálni?
 • van-e ennek feltétele?
 • van-e szakmailag ellenőrzött csoport, amiben biztonságos információkhoz juthatsz?
 • van-e saját strukturált felület, ahol alap információkat megtalálsz és tudsz bogarászni a közösség/csapat által összegyűjtött anyagok között?

Ha szeretnéd a saját tapasztalataid megszerzése után esetleg te is megosztani másokkal az olajokat és csatlakoznál a küldetésünkhöz,

mert alapból segítő hivatású vagy, olyan tevékenységet végzel, amibe jól beépíthető az olajok alkalmazása, olyan területen tevékenykedsz, ahol hozzájárulás lehetnek bármilyen szempontból az olajok, vagy egészen egyszerűen tudsz ezzel az elhívással azonosulni:

 • kérdezd meg, hogy milyen előnyöket tud biztosítani számodra?
 • hogyan tudja segíteni az elindulásodat?
 • vannak-e feléd elvárások, ha igen mik azok?
 • milyen képzési rendszer áll majd rendelkezésedre ebben a közösségben, amihez csatlakozol?
 • miben és hogyan tud támogatni a fejlődésben és az előrelépésben?
 • milyen együttműködésekre számíthatsz?
 • milyen céljai és víziói vannak, amelyek motiválják erre a tevékenységre?

A válaszokból pontosan le fogod tudni szűrni, hogy ott vagy-e, ahol helyed van és azt fogod-e kapni, amire szükséged van és ahhoz a minőséghez kapcsolódsz-e, ami valóban te vagy. Érdemes erre rászánni az időt, mert fontos döntést hozol meg, amikor úgy döntesz, hogy regisztrálsz és elköteleződsz valami iránt, ami a te és családod testi lelki jóllétét befolyásolja – ezt nem szabad elkapkodni!

Mindezekre a kérdésekre én is szívesen és örömmel válaszolok neked!

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.