Masszázs illóolajokkal

Természetgyógyászként az első szakvizsgámat alternatív mozgás-, masszázs terápiából tettem, hiszen jógaoktatóként, később jóga terapeutaként a mozgás szervrendszeren keresztül segítettem hozzá az embereket, hogy testben és lélekben is jól érezzék magukat.

Masszőrként (általában a mozgás terápiák kiegészítéseként) csak rövid ideig tevékenykedtem, de nagyon markáns volt megtapasztalni, hogy a szellemi, vagy pszichés feszültségek és blokkok, hogyan mutatkoznak meg az izmok szintjén és ahogy lelkileg, úgy fizikailag is akadályozhatnak a szabad mozgásban, szabad cselekvésben, szellemi szárnyalásban.

Az olajok célzott alkalmazása, a fizikai test feszültségeinek enyhítésére összetett folyamatokat indít el (bárcsak lettek volna már akkor is dōTERRA olajaim), amely nem korlátozódik kizárólag a test szintjére.

Egy megfelelő, szakszerű masszázs után az ember nem csak testben, de szellemileg is megújul, felfrissül, aktívabbá, cselekvőképesebbé válik, érzelmileg kiegyensúlyozottabb és stabilabb lesz.

A masszázs önmagában is egy több dimenziós hatással rendelkező módszer, technika, de kiegészítve az illóolajokkal nagy lehetőségeket felölelő eszköztár. A simítások, nyomások, gyúrások hatással vannak a szövetekre, szervekre, a vér- és nyirok keringésre, így fontos élettani folyamatokra, amellett, hogy érzelmi felszabaduláshoz is hozzásegíthetnek, s ezekhez társulnak még az illóolajok különböző sajátos hatásai, amelyekkel szintén testtől lélekig hatással lehetünk. Nagyon komplex támogatást képesek adni együtt.

Éppen ezek miatt van nagy jelentősége a masszázsnak a wellness életmódban és természetesen önmagában az otthoni illóolaj alkalmazásban is. Remek lehetőséget ad az öngondoskodásra, ha olyan eszközöket gyűjtünk magunknak, amelyek lényünk minden rétegére egyszerre és egyformán jótékonyan hatnak.

A bőrünkön keresztül az illóolajok hatóanyagainak 5%-a kerül be a véráramba, nagy részük lipofil vegyületként a bőr különböző rétegeiben oldódik fel. Azonban amikor ilyen módon alkalmazzuk az olajokat, az mindig párosul a inhalálással történő felhasználással, amely által jóval nagyobb mértékű, 95% -os az illóolajok hasznosulása, ezért is jó tudatosan párosítani a kettőt, a bőrön át történő, helyi alkalmazást és az inhalálást.

Az illóolajok mikor részévé válnak a reggeli és esti bőrápolásnak, önmasszázsnak, sokkal hosszabb távú folyamatokat indíthatnak el. Számos hatást fejthetnek ki, melyek mind jelentős támogatást adhatnak abban, hogy jól és még jobban legyünk. Nem is tudom lehet-e kellemesebb és elegánsabb módja az otthoni, mindennapos öngondoskodásnak, mint a terápiás tisztaságú olajokkal nem csak szépülni, hanem az egyéb alkalmazási módok által széleskörű hatást kifejteni élettani és lelki folyamatainkra.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.