Ylang-ylang, a női mester növény

Érdekes, hogy az illatok, hogyan élnek bennünk. Először felfedezzük, majd megismerjük és használjuk őket, aztán a helyükbe lép egy másik illat, ami elkezd valamiért jobban vonzani. Talán csak mert megteltünk az előző tartalmaival, erőivel, vagy más okból, de eltávolodunk tőle.

Aztán valami mozdul változik bennünk és (főként, ha egy adott illatnak már van egy lenyomata az illatmemóriánkban) megjelenik bennünk a vágy egy korábban érzett illat iránt és visszatérünk hozzá. Ismerjük, de mégis abban az adott helyzetben, állapotban másképp, másmilyennek ismerjük fel.

Nagyon szeretem az ilyen helyzeteket, mert mindig egy újabb réteg, egy más aspektus, egy meg nem kapott tanítás mutatkozik meg abban az illatban, amihez visszatértünk.

Így voltam az elmúlt napokban, hetekben az ylang-ylanggal. Nagy szükségem volt rá, hogy aktiváljam magamban azokat az készségeket és képességeket, amelyek minden nőben ott vannak és hatalmas erőforrást jelentenek. Belélegeztem az illatot, elkezdtem magamon viselni és mikor átjárt és körülölelt szépen, a magam tempójában középre rendeződtem.

Éreztem, hogy az illat minőségébe helyezkedve, alakulni és örvényleni kezd körülöttem a tér és elkezdtem engedni mindent először széthullani, majd újra összeállni.

Mi nők a mesterei vagyunk a megújulásnak. Folyton változunk, ahogy együtt áramlunk az élettel. Nem csak újabb és újabb szerepeket öltünk magunkra az életkör nekünk szánt állomásaira érkezve egy-egy hónap, vagy nagyobb távlatban nézve korunk haladtával, hanem engedjük magunkat formálódni a bennünket ért hatások által is. A ránk jellemző ciklikusság spirális életútján létezni, készség, képesség, ajándék és erő.

Új szerepekbe, új feladatokba érkezünk, új hívásoknak engedünk teret az életünkben, melyek által formálódunk, hajlékonyan alkalmazkodunk. Hajluk, nem törünk!

A női rend az állandó változás maga. Kevesen értik, hogy mit jelent ezzel az energiával egy életen át együtt mozdulni, s benne finoman, lágyan, szelíden áramlani – mégis birtokolni azt az erőt, ami a vad ösztönlény, a Természeti asszony minőségeit hívja elő belőlünk, ha kell, vagy ami hegyeket mozgat meg.

Hajlunk, nem törünk. Áramlunk.

Olyanok vagyunk, mint a víz, szelídek, de erősek. Bár nem tudjuk sokszor elhárítani az akadályokat, addig mossuk körül őket, míg azok utat nem engednek nekünk. …szóval sokat használtam az ylang-ylangot mostanában. Csak lélegeztem, magamon viseltem, magammal vittem a belső gyakorlataimba… jó volt megmerítkezni benne. Az illatában, a minőségeiben, az erőiben.

Kétségtelen, hogy egy mester növény minden nő számára, ami jóval többet rejt, mint a felszínen fodrozódó információk és jóval többet is képes adni.

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.