Önmagunkért

Csak olyan korlátok léteznek, amelyeket valójában így vagy úgy, de mi magunk teremtünk meg önmagunk számára. Elhisszük a felmenőink példáit, a nevelésünk során a szüleink, a nevelőink, tanáraink, később a korosztályunk ránk hatásait, vagy amit látunk magunk körül a világban és levonjuk saját konzekvenciáink, s azt gondoljuk nem lehet másként, s minden lázadás, minden sokszor a külvilág számára deviánsnak minősített működésünk, minden konvenciókkal való szakításunk gúzsba kötjük, hogy idomuljunk, megfeleljünk, elfogadott formába rendeződjünk. Elhisszük magunkról azt a képet, amit mások festenek és projektálnak rólunk, miközben mindenki saját tartalmai és minőségei szerint észlelhet csak másokat. Elhisszük, hogy az álmainkat élni kiváltság, ami csak keveseknek adatik meg, vagy hogy a sikeres élethez valakit csak a jószerencse segített hozzá, vagy hogy a boldogság és harmonikus élet, csak festett kép.

Bár mindezekkel egyszerű ledobni magunkról az életünkért való felelősségvállalás terheit, mégis inkább a világ legnagyobb tévedése ez.

Aztán egy nap arra ébredünk, hogy nem ilyen életről álmodtunk, nem ezt vártuk az élettől, magunktól… – és ennek az érzésnek a súlyáért magunkkal szemben, nekünk kell felelősséget vállalni, még inkább elviselni.

Talán ekkor még él bennünk valami, ami hallatva a hangját azt mondja: még megkaphatod az életet. Azt az életet, ami valóban az életben rejlő lehetőségekről, az élet élményéről, a létezés értelméről, az életörömről szól. Arról, hogy minden napnak ünnepnek kéne lenni, amit itt tölthetünk.

Ekkor még van mód arra, hogy megadjuk magunknak azt a lehetőséget, hogy ledobva magunkról az elvárásokat, mások által ránk ruházott szerepeket, felvett viselkedési és gondolkodási sémákat – kilépjünk mindazokból a játszmákból, helyzetekből, szokásrendekből és mintákból, amelyekkel teljesen tévesen vállaltunk azonosságot.

Ki teszi meg érted, ha Te önmagadért nem? És mikor, ha nem most, ebben a pillanatban?

A fák, a gyökerek olajai által hordozott minőségek és tartalmak, vissza vezethetnek bennünket ahhoz a mélyen, legbelül bennünk fakadó forráshoz, ami minden ráruházott tartalomtól mentes. Bizonyos olajok hatóanyagai valóban képesek rá, hogy a változás hullámait keltsék az elménkben, letisztítsák és felszabadítsák gondolatainkat és támogassanak abban, hogy visszataláljunk önmagunkhoz.

Önmagában bármennyire is hatásosan, eredményesen használhatóak az olajok az önismeret és önfejlesztés területén – nem többek, mint eszköz, amivel csak egy jó kertész, vagy egy jó zenész tud úgy bánni, hogy nyomában termés, vagy valódi muzsika legyen.

Amikor átformáljuk magunkat és megszabadulunk a fizikai síkon a mérgektől, vegyszerektől, szennyektől, amelyek utat találtak a testünkbe, akkor az olajok nem csak testünkre fejtenek ki hatást, hanem megtisztítanak bennünket a lélek és az elme szintjén. Minden, ami a fizikai világban történik – csak szimbólum. Szimbóluma mindannak, ami érzelmeink és gondolataink szintjén történik bennünk. Semmi nincs a külvilágban, ami korábban ne lett volna jelen az elménkben.

Vigyázzunk gondolataink tisztaságára, mert miképpen vetünk elménk talajában, aképpen aratunk gyümölcsöket a világban. Mi teremtjük a magunk valóságait. Ez pedig ne legyen más, mint hogy szabad, független, határok és korlátok nélküli vagy!

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.