Érzelmi aromaterápia szett sorozat – Console

A sorozat tartalma a szubjektív véleményemet tartalmazza, nem a cég hivatalos állításait. Az elemzés a szubtilis aromaterápia területén végzett tanulmányaim, képződéseim és intuícióim, érzéseim alapján született 2018 telén.

CONSOLE – A megtartás és támogatás olaja

Ezt a keveréket sokszor említik, hogy a gyász mélységeinek megélésében és az abból való kiemelkedésben tud segíteni. De valójában miden helyzetben szerepe lehet, amikor éppen olyan negatív külső hatás ér bennünket, ami elementáris csapást mér ránk. Vagy amikor külső hatásoktól függetlenül kialakult belső állapotunk miatt kerülünk nehéz, megpróbáltatásokat tartogató helyzetbe. Mindig használhatjuk ezt az illat kompozíciót, amikor szükségünk van a szeretetteli és megtartó tér ölelésére. Ahol megélhetjük a fájdalmainkat, nehézségeinket, megvajúdhatunk döntéseinkkel, illetve mélyen, legbelül transzformálódhatunk és együtt áramolhatunk az életet kísérő változásokkal.

Ilyen szempontból tehát a Console-nak nem csak gyász idején van helye, hanem egy olyan markáns és alapvetően megváltoztató élethelyzetben is, mint amikor például új élet születik. Hiszen az új élettel együtt egy új nő, asszony, anya is születik és kell a megtartó tér, amiben a folyamat méltósággal le tud zajlani. Mi nők tudjuk, hogy ez a folyamat jóval hosszabb idő, mint a magának a szülésnek a folyamata.

De erőt meríthetünk belőle az élet nagy kríziseinek, változásainak, átalakulásainak idején is. Arra a bölcsességre emlékeztet, hogy “elmúlik” – minden, amit megélünk és megtapasztalunk a teremtett világban – elmúlik, elhalványul, változik, átalakul.

Tehát ezt az olajat minden olyan helyzetben elővehetjük és segítségül hívhatjuk, amikor a lélek mélységes bugyraiba merülünk alá, s ebben a megmeritkezésben egy időre kicsit védtelenné válunk a külvilággal szemben. Amikor az erőnk nem a védekezésre, az érdekérvényesítésre, hanem a lélek labirintusának bejárásához szükséges.

A Console energiái nem abban segítenek, hogy a nehézségek előtt hogyan zárjuk be az ajtót, hanem erőt ad ahhoz, hogy szembenézzünk velük és a helyükre tegyük azokat.

Alkotó elemei: tömjén , pacsuli, szantál, ilang-ilang, balzsamos szuhar, rózsa és osmanthus virág.

Tömjén (Boswellia carterii, frereana és sacra)

A keverék tekintetében a tömjénnek annak van szerepe, hogy abban a fájdalmas, vagy csak önmagában nehéz helyzetben, amiben vagyunk szembe tudjunk nézni azokkal az igazságokkal, melyekkel kell szembesülnünk ahhoz, hogy megtudjuk haladni ezt a lelki állapotot.

Az illat szinergiában hozzájárul ahhoz a megtartó erőhöz, amit a Console képvisel. Fokozza a fókuszáló, összpontosító képességet, és nem engedi, hogy nehézségeink közepette mozaikokra hulljunk. Alapvetően a tudatosság olaja, valamint a megtartó férfi erőt képviseli. Emellett hangulat emelő hatással is rendelkezik, ami abban tud ilyenkor támogatni, hogy ha hirtelen jobb kedvre nem is derülünk, mélyebbre legalább már ne menjünk mint ahol vagyunk.

Pacsuli ( Pogostemon cabin)

A pacsuli földelő hatású olaj. Nem csak azt gátolja meg, hogy szellemi értelemben „elszálljunk” ahogy mondani szokták és például a spirituális ködök rózsaszínjébe vesszünk, hanem a lelki mélységekből is visszahúz. Kiemel és a realitásba való visszatalálást, az abban való probléma kezelést és megoldást támogatja. Ebben a keverékben leginkább ez a hatása érvényesül.

Szantál (Santalum album)

A szantál azáltal segít, hogy a kötődéseinket, ragaszkodásinkat oldja, lazítja fel. A változásnak való ellenállásunkat csökkenti, így segít az elengedésben. Hozzásegít ahhoz is, hogy a történésekre és eseményekre nagyobb távlatból, a tudatosság magasabb szintjeiről tekintsünk rá. Meglássuk bennük az életben működő erők hatalmát, melynek mind alávetettek vagyunk. Az élettel szembeni alázat elfogadására szólít.

Abszolút az újra rendeződés és az új prioritások kialakításának olaja. Könnyebbé teszi a megkapaszkodást, az új támpontok megtalálását az életben.

Ilang-Ilang (Cananga odorata)

Az ilang-ilang alapvetően az érzékiség, de az érzelmek olaja is. Gyógyítja a szív traumák, csalódások, veszteségek, változások által okozott sebeit. A belső gyermek illóolaja is, akinek szerepéhez a nehézségek idején kicsit mindig visszatérünk, vagy az „elanyátlanodás” okán, vagy éppen azért, hogy tanuljunk tőle. Visszaemlékezzünk arra a létállapotra, amelyben az életöröm, az életvágy, az élet iránt érzett ősbizalom erősebb volt, mint bármilyen szomorúság.

Balzsamos szuhar (Cistus ladanifer)

A balzsamos szuhar a keverékben szintén arra törekszik, hogy érzelmi egyensúlyunk felé vezessen. Fontos érzelmi gyógyító olaj, ami azokban a lelki fájdalmakban tud leginkább segítei, amikor nem marad más, csak az ima és a fohász megtartó ereje. Amikor már fáj annyira, hogy az ember feladva mindent átadja magát a nála hatalmasabbnak és ki mondja: legyen meg a te akaratod. Ezekben az állapotokban a balzsamos szuhar épp olyan édesen, mézesen, simogat ki bennünket a fájdalomból, ahogy hangzása sugallja.

Rózsa (Rosa damascena)

A rózsa egyértelműen a szív olaja.

Felszabadítja és engedi kiáradni azokat az érzelmeket, amelyeket nem szabad magunkkal vinnünk, amelyekből újjá kell születnünk ahhoz, hogy megtaláljuk ismét önmagunkat és boldogságunkat. A rózsától úgy indul meg bennünk minden érzés, mint amikor megnyitják gátat. Fékezhetetlen olyankor a víz. Ezért is fakaszt sokszor könnyet a rózsa, de ez jó… ki kell sírni, ki kell könnyezni magukból mindazt, ami nem lesz része már az életnek, ami elengedésre vár.

Önmagában is megfelelő teret ad ennek a rózsa, de ebben a keverékben az olajok összhatása által a tér biztonságos, megtartó közeg, ami nem takarja el a sebet, nem ragasztja le tapasszal, hagyja hogy kivérezzen, majd magától lassan alvadjon, varasodjon, hegesedjen és szépen lassan begyógyuljon. Nem enged teret a bánat, a fájdalom elfojtásának.

Osmanthus virág / Illatcserje (Osmanthus fragrans)

És végül, de nem utolsó sorban, az osmanthus virág olaja került még bele, ami az új kezdetek olaja. Segít abban, hogy summázzuk, integráljuk a tapasztalatot, megélést, lelki folyamatot, amin keresztül mentünk és a mélységeinkből felhozott kincseinkkel tovább induljunk. A tiszta lélek és a tiszta szellem szimbóluma – ahhoz a makulátlansághoz vezet el, amiben csak a fájdalom tisztító tüzébe megmerítkezve érhetünk el.

A Console számomra azért az első olaj az érzelmi aromaterápia szettben, mert ahogy majd látni is fogjátok: nem csak önmagukban dolgoznak a keverékek bizonyos érzelmekkel, hanem egy folyamatot kísérnek végig, a mélységekből a magasságokig.

Innen folytatjuk tovább a következő keverékkel, ami nem más, mint a Forgive – a megbocsátás és elengedés olaja.

Korábbi részek:

Bevezető

Tetszett?

Osszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Szólj hozzá

Az oldal tartalma nem másolható

Ha szeretnél kapcsolatban maradni, akkor csatlakozz a közösségi oldalaimhoz.